ALMANYA’DAN… Madımak Türkiye’nin utancı

Dile kolay 13 yıl olmuş.

13 yıl önce birileri “İslam’da kin yoktur. İslam’dan  insana zarar gelmez.” diye konuşmalar yaparken başkaları da “Allah adına” Sivas’ta ateşe verilmiş bir oteli sarmış kimse kaçıp canını kurtaramasın diye “cihat” halindeydiler.

O otelde olanlar ise o gün tüm insanların ve hatta onların canına kastedenlerin de barış içinde huzurlu yaşamasını istedikleri bir Türkiye’nin kavgasını vermekteydiler.

Türkiye’nin 35 değerli insanı yitirildi Sivas’ta Madımak Oteli’nde.

İtfaiyenin yangını söndürmesinin ve “vatandaşın can ve mal güvenliğini” sağlamakla görevli olanların insanları kurtarmasının “Allah adına” engellendiği kapkara bir yaz  günü idi 2 Temmuz 1993.

25 Haziran 2006 Pazar Günü İstanbul’da babam, Demirtaş Ceyhun, kendisinin nasıl tesadüfen o gün Sivas’ta Madımak’ta olmadığını ve de belki de yaşamının orada sona ermediğini anlatırken düşünüyordum, “2 Temmuz sadece Aleviler’e özgü özel bir gün mü?” diye.

Nerede o SOL’u birleştirmek için ilk önce Süleyman Demirel’i ziyaret edenler ve MHP’den bu amaçla randevu almaya kalkıp da ardından alamadıkları için onları bilmem ama SOL’u düşürdükleri bu durumun utancını da bize yaşatanlar ?

SOL bence 2 Temmuz’da Sivas’ta Madımak Oteli önünde birleşmeli eğer SOL “sol” ise.

2 Temmuz 1993’te SOL’u yakarak yok etmeye kalktı yobazlar. SOL ve Aleviler nasıl ki Çorum’da ya da Maraş’ta birbirinden ayrılmaz tek hedef idiyseler, Sivas’ta da karasakallı yobazların hedefiydi SOL.

Madımak Oteli’nde diri diri yakılarak öldürülmek istenenler SOLcuydu.

35 insan katledilirken binanın tüm çıkışlarını kimse kaçamasın diye tutanların korktuğu bir özlemleri vardı: Tüm insanların hangi dinden, ırktan ve kültürden olurlarsa olsunlar barış içinde yaşayabildiği bir yaşamı gerçekleştirebilmek!

Yobazlar ise tüm dünya genelinde sorunlular BARIŞ ile. Anladıkları tek barış ortamı herkesi kendilerine benzettikleri bir toplum yaratmak.

SOL var olduğu sürece “Talibanvari toplumsal yaşam biçimleri” peşinde “kan dökenler” meydanı boş bulamayacaklar.

Ve özellikle “irtica” ile derin sorunları olan bir ülke olan Türkiye’de SOL birleşmek istiyorsa bunun için en uygun gün 2 Temmuz ve en doğru yer de Sivas aslında.

Türkiye’nin 35 değerli vatandaşının katledildiği Madımak Oteli hala müze olamadıysa bundan dolayı AKP’ye değil 2 Temmuz’u sadece “Aleviler’in meselesi” olarak gören “solculara” kızmak bence daha doğru olur.

SOL isterse Madımak Müze olur!

SOL “sol” olmadıkça Madımak da Türkiye’nin yüz karası olur. Ama yüzü kızarması gerekenler SOLu birleştirmek adına MHP’den randevu isteyenler ya da “benim “solum” iyidir, rahatımı kaçırmayın” diyerek yeni yaptırdıkları binalarda oturup Madımak’ tan uzak durmaya özen gösterenlerdir.

Onlar SOLu birleştirme adına kameralar karşısında “Ne içersiniz?” ,”Su rica ediyorum.”,”Pardon, soğuk olmasın.” muhabbeti yaparlarken Madımak’ta suyu biten itfaiyeye su verdirmeyen yobazlardan hesap sormanın SOLu gerçekten birleştirmekle mümkün olacağını nedense hep unuturlar.

2 Temmuz 2006 günü SOL Madımak önünde.

 

1614940cookie-checkALMANYA’DAN… Madımak Türkiye’nin utancı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.