ALMANYA’DAN… Seçim yılı ve Jennifer Lopez

2009 biz politikacılar ve gazeteciler için aslında oldukça bereketli bir yıl. Çok sayıda seçimin yapılacağı bir yılda hem politikacılar hem de gazeteciler konu aramakta zorlanmayacaklar. Seçim deyince sanmayın ki sadece KKTC Erken Genel Seçimi’ni kastetmekteyim. Artık 26 Nisan mı yoksa 17 Mayıs mı olur onu göreceğiz. Her halükarda Kuzey’de yapılacak seçim tüm dünyayı ilgilendirecek. Bence bu seçim bir tür iki lider arasında yürütülen görüşmelere yönelik olarak bir “tamam mı, devam mı?” referandumu olmaya aday.

29 Mart günü Türkiye’de gündeme gelecek yerel seçimlerin sonucu da hem Türkiye’nin hem Kıbrıs’ın geleceğini etkileyecek gelişmelere gebe. Seçimlerde alınacak sonuçlar ve ülke geneli değerlendirmesi Ankara Hükümeti’nin elini güçlendirebilir ya da zayıflatabilir. Bu da Lefkoşa Hükümeti için oldukça önemli bir detay!

Ancak “dananın kuyruğu” sadece sözünü ettiğim seçimlerde kopmayacak. İsterseniz sizi AB ülkeleri ve en başta Almanya’da gündeme gelecek seçimlerle ilgili olarak da kısaca bilgilendireyim.

4 ve 7 Haziran 2009 tarihlerinde tüm AB üyesi ülkeler Avrupa Parlamentosu seçimlerini gerçekleştirecekler. Almanya’daki AP Seçimi 7 Haziran günü olacak. Rumların egemenliğindeki Kıbrıs Cumhuriyeti’nde yapılacak seçim ise yine Kıbrıslı Türklere ait iki sandalyenin utanmadan gasp edildiği bir seçim olacağa benziyor.

Almanya’da halk seçimlerden bunalacağa benziyor 2009 yılında. 18 Ocak 2009 günü Hessen Eyaleti erken seçimi gerçekleşecek ilk olarak. Bu seçimin sonucunda bir CDU-FDP Koalisyon Hükümeti’nin çıkması büyük bir olasılık. 23 Mayıs 2009 tarihinde Almanya yeni Cumhurbaşkanı’nı seçecek. 7 Haziran 2009 Pazar Günü Baden-Württemberg, Mecklenburg-Vorpommern, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Saarland, Thüringen, Sachsen ve Sachsen-Anhalt eyaletlerinde yerel seçimler gündeme gelecek. 30 Ağustos 2009’da ise Saarland, Sachsen ve Thüringen eyalet parlamentoları seçilecek. Ayrıca Brandenburg Eyaleti de güz dönemi yeniden Eyalet Meclisi’ni seçmeyi hedeflemekte.
27 Eylül 2009 Pazar Günü Almanya, hem dünyayı hem AB’yi ama aynı zamanda Türkiye ve Kıbrıs’ı da etkileyecek Genel Seçimi’ni yapacak. Sosyal demokratların yani SPD’nin bu seçimde başarılı olması Türkiye ve KKTC için de hayati önem taşımakta!

Diğer AB üyesi ülkelerde ise örneğin Bulgaristan’da ve Luxemburg’ta 14 Haziran 2009 Pazar Günü genel seçimler yapılacak. Estonya’da 18 Ekim 2009 günü yerel seçimler var. AB üyesi olmasa da önemli iki Avrupa ülkesinde, Norveç’te  14 Eylül 2009 ve Arnavutluk’ta da Haziran ayında genel seçimler olacak.

Gördüğünüz gibi bizi ilgilendiren coğrafyada tam anlamıyla bir Süper Seçim Yılı 2009!
Seçimler haricinde bir önemli olay daha varki ona da değinmeden edemeyeceğim. Almanya’daki temaslarımızda genelde çevirisini yaptığım görüşmelerde artık kendisini iyice tanımaya başladığım her ne kadar benim rüyalarımın kadını olmasa da isim olarak dilimizden düşmeyen Jennifer Lopez dört yıllık kocası Marc Antohny’den ayrılacakmış. Hem de 14 Şubat 2009 günü! “Biz Jennifer Lopez’in duvardaki resmini değil kendisini istiyoruz” diyen bizleri ilgilendiren önemli bir detay. Ben kendi payıma Angelina Jolie’ye sadık kalmaya kararlıyım ve dört gözle Brad Pitt’ten ayrılmasını beklemeye devam edeceğim. Çok çocuklu vaziyette de kabulumdur kendisi!

1616810cookie-checkALMANYA’DAN… Seçim yılı ve Jennifer Lopez

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.