ALMANYA’DAN… Teşekkürler

Jürgen Walter ve Lothar Klemm’e teşekkürler…

Geçen hafta Pazar ve Salı günleri arası Kuzey Kıbrıs’ta oldukça hızlı bir programı gerçekleştiren Alman sosyaldemokrat milletvekilleri Jürgen Walter ve Lothar Klemm’e teşekkür ediyorum.

Alışılmamış bir netlikle Kuzey Kıbrıs ve Kıbrıslı Türkler konusunda tavır aldılar.

CTP’nin davetlisi olarak ve Hessen Eyalet Parlamentosu tarafından resmen onaylanmış bir geziyi gerçekleştirdiler. Yani gezi “özel mi ya da resmi mi ?” tartışması da bence anlamsız. Çünkü kendi üyesi oldukları parlamento geleneklerine uygun bir şekilde onaylanmış bir yurt dışı gezisi yaptılar.

Kendileri bunu doğru buldukları için Ercan Havaalanı’ndan KKTC’ye resmi giriş yapıp ardından da aynı yoldan KKTC’den ayrıldılar. Aslında onlar kendilerinden önce bir çok Alman vatandaşının yaptığını yaptılar. Kuzey Kıbrıs’ta ev satın alan ve örneğin Ozanköy’de oturan Almanlar sürekli Frankfurt ve Ercan arasında yolculuk yapmaktalar.

Seçmenlerinin sürekli kullandığı yolu iki milletvekili de kullandı anlayacağınız. Heyecanlananlara duyurulur!

KKTC Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Ulaştırma Bakanı, Lefkoşa Belediye Başkanı, Gazi Mağosa Belediye Başkanı, KTTO yönetimi, YÖDAK Başkanı, CTP milletvekilleri ve yöneticileri, Kıbrıs Gazetesi temsilcileri, Genç TV temsilcileri görüşmeler yaptılar. BRT, Genç TV ve Kıbrıs TV’de görüşlerini açıkladılar.

Sorulan sorulara açık ve net cevap verdiler. Konuşup anlatmak yerine dinleyip öğrenmeyi tercih ettiler.

KKTC Başbakanı’nı Hessen Eyaleti’nde kamuoyuna Kıbrıs gerçeklerini anlatabilmesi için Frankfurt ve Wiesbaden’e davet ettiler.

Döndüklerinde de geziye yönelik heyecanlamaları anlamadıklarını özellikle belirttiler.

Bence bu örnekleri arttırmak Kuzey Kıbrıs için en doğru olanı.

29, 30 Mart ve 1 Nisan 2007 tarihinde Lefkoşa’da bir ilki daha gerçekleştirmek istiyoruz.  Avrupa Birliği üyesi ülkelerde koşturan Türk kökenli milletvekilli arkadaşlarımızı ağarlayacağız. KTTO’nun öncülüğünde Lefkoşa’da gerçekleştireceğimiz bir konferansta Türk kökenli Almanya, Belçika, Hollanda, Danimarka, İsveç ve  İsviçre milletvekillerini Kuzey Kıbrıs gerçeği hakkında bilgilendireceğiz. Onlar da öğrendikçe eminim ki Kuzey Kıbrıslı Türklerin yanında ve onlarla birlikte kendi politikacı arkadaşlarını ve kamuoylarını bilgilendireceklerdir.

Onlarda gayet doğal olarak Ercan Havalimanı’nı kullanacaklar.  Jürgen Walter ve Lothar Klemm’lerin sayısı arttığı oranda Kıbrıs dinazörlerin kıskacından kurtulacak ve hem Kıbrıslı Türkler hem de Kıbrıslı Rumlar birlikte nihai bir çözüm şansı yakalayacaklar.

Bundan eminim. Hepimize kolay gelsin!

 

 

1615440cookie-checkALMANYA’DAN… Teşekkürler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.