ALMANYA’DAN… Terbiyesiz moderatöre cevap


72 milyonluk ülkenin Başbakanı terbiyesiz bir moderatöre verilecek cevabı verdi

Davos’ta TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a utanmazca ve ukela bir şekilde tavır alan tartışma moderatörü hak ettiği cevabı aldı! Çok kritik bir konuda ve Ortadoğu’nun en güçlü iki ülkesinin devlet adamının karşıt görüşler savunduğu bir ortama hiç uygun olmayan moderatör tüm bu olanlardan sorumludur. Böyle bir ortamda bir tarafa 25 dakika ve diğerine 12 dakika konuşma süresi sunma gibi büyük bir hatayı yaptıktan sonra bir de utanmadan TC Başbakanı’nı konuşurken “eline koluna sahip çıkmasını bilmeden” susturmaya kalkmak çok sorumsuz bir tavırdır. Üstelik İsrail Cumhurbaşkanı’nın gerçekten alışık olunmayan yüksek bir ses tonu ile konuşurken tepki vermeyenler TC Başbakanı’nın bu tavra karşı onurlu tavır almasını eleştirenlere çok şaşırıyorum. Hamas konusunda TC Başbakanı ile aynı görüşlere sahip olmama rağmen Davos’taki tavrı beni Türkiye kökenli bir insan olarak gururlandırdı.

72 milyonluk Türkiye’nin Başbakanı’nın belki de “ciğeri peş para etmez” bir panel moderatörünün onur kırıcı tavrına karşı kayıtsız kalmasını bekleyenlere üzülüyorum. 

İsrail Cumhurbaşkanı, Putin’e yönelik olarak sesini yükselterek tepki verseydi ve panel moderatörü de bu tavra destek verseydi Putin ne yapardı acaba?

Obama oturmaya devam mı ederdi?

Tersi durumda İsrail Başbakanı ne yapardı?

Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığını yaparlardı!

Bazı tv  kanallarına çıkan çok yaşlı eski büyükelçiler “ah, vah” diyeceklerine aslında geçmişte Türkiye’yi temsil edenlerin bu tip durumlarda “alınması gereken tavrı almamaları” yüzünden Avrupa ya da ABD’de bir takım kesimlerin Türkiye’yi hafife aldıklarını fark edebilselerdi Türkiye şu anda çok daha farklı ve güçlü bir konumda olurdu. Panel moderatörü de İsrail Cumhurbaşkanı’na gösterdiği saygıyı Türkiye Başbakanı’na da göstermesini öğrenirdi.

TV kanalllarında ve bazı medya gruplarının gazete köşelerinde “eyvah yandık, Erdoğan kızdırdı onları” diye paniklemeye devam etsinler. Onların Türkiye’si yok artık. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, Obama ve Putin’in gördüğü saygıyı görmeyi bekliyor artık ve bu onun hakkı! Çünkü artık Türkiye’siz ne Balkanlar’da, ne Orta Doğu’da, ne Kafkaslar’da ve ne de Akdeniz’de barış mümkün. Türk askerleri dünyanın dört bir köşesinde terörizme karşı görev yapıyorlar. Türkiye AB üyesi olarak ya da olmayarak önemli bir rol oynamaya aday gelecekte.

Karanlık geçmişiyle hesaplaşan ve her geçen gün daha demokratikleşen Türkiye’nin günümüz devlet adamlarının geçmiştekilerin kompleksli tavırlarını göstermesini artık kimse beklemesin.

Kıbrıs konusunda Brüksel’de söylenmesi gerekenleri söylediğinde bazı köşe yazarları “eyvah” diye tepki verirken AB genelinde övülmekteydi Recep Tayyip Erdoğan.

Davos Krizi nedeniyle yine malum köşe yazarları dünün Türkiye’sinin tavrı ile “ah, vah” derken, Israil Cumhurbaşkanı ses tonundan dolayı özür diledi.

5,5 yıllık AP milletvekilliğim döneminde Davos’taki panel moderatörü tarzı “beş kuruşluk” adamlar karşısında “iki büklüm olan” TC yöneticilerini yaşamak zorunda kaldığımda çok üzülürdüm. Şimdi ise TC Başbakanı’nın duruşunu gördüğümde seviniyorum.

1616850cookie-checkALMANYA’DAN… Terbiyesiz moderatöre cevap

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.