Almanya’dan Türkiye’ye sağlık turizmi

Bu ülkeler arasında  ilk tercih edilen yer de Türkiye oldu. Bu yeni “sektörü” fark eden  İş Rehberim Dergisi, Türkiye’deki hastaneleri ve sağlık merkezlerini sayfalarına taşımaya başladı. 


 


 Almanya, içine girdiği ekonomik krizi, çalışanların haklarından kısıntıya giderek aşmaya çalışıyor. Almanlar ve Almanya’da yaşayan Türkler,  bu yüzden, tedavilerini sağlık hizmetlerinin düşük olduğu ülkelere giderek yaptırmaya başladı. Bu da Türkiye için yeni bir sektör doğurdu: Sağlık turizmi!


 


“Sağlık turizmi”ni ilk fark eden ve yeni bir sektörün doğduğunu anlayan  İş Rehberim Dergisi ise yayın konseptini değ İştirerek, sayfalarını tedavi olmak isteyen Almanlara ve gurbetçilere de açtı. Türkiye’deki hastanelerin, sağlık merkezlerinin ve doktorların ilanlarını da yayınlamaya başlayan dergi, konspet değ İşikliğinin ardından gelen ilgiden oldukça memnun.


 


Derginin sahibi Yakup Peker, “Almanya’da artık çok artmaya başlayan tedavi ücretleri, hastaların gözünü daha ucuz olan ülkelere çevirdi. Bu ülkelerin başında da Türkiye geliyor. Biz de Türkiye’deki hastanelerin ilanlarını yayınlayıp turizm acentalarıyla il İşkiye geçiyoruz. Tıpkı Alanya’ya, Antalya’ya, Kaş’a Bodrum’a  düzenlendiği gibi, hastanelere de turlar düzenleniyor. Hasta, tur kapsamında uçağına binerek Türkiye’ye geliyor. Hasta bir yandan tedavisini yaptırırken, bir yandan da yeni yerleri gezme olanağı buluyor. Böylece, ruhen de dinlenm İş olarak geri dönüyor” dedi. 


 


Dergilerinin sadece bu hizmeti vermediğini de söyleyen Yakup Peker, “Bugüne dek,  ATC, Namlı, Egetürk, Yayla gibi büyük ölçekli Türk firmaları ve Mercedes, Satürn, Premiere, Ford gibi dev Alman firmalarının da katılımıyla NRW İş Rehberim’i yayınladık.  NRW İş Rehberim Almanya’nın Köln kentinde reklam ajansı Peker Werbeagentur tarafından hazırlanıyor. Dergide, Türkiye’de İş yapmak isteyen Alman firmalarına ve Almanya’da İş yapmak isteyen Türk firmalarına kılavuz oluyoruz. Bir bakıma iki ülke arasında köprü kuruyoruz” dedi.


 


Sayfalarını sağlık sektörüne de açmalarının ihtiyaçtan kaynaklandığını belirten Peker sözlerine , “Gördüğümüz ilgi, doğru bir İş yaptığımızı kanıtladı. Bu yüzden, derginin son sayısını  90 bin adet bastık ve bütün Almanya’ya dağıttık. Türkiye’deki hastahanelerin telefon numaralarından tutun otellerin, ulaşım  hizmetlerinin telefon numaralarını ve adreslerini yayınlayarak halkın başucu kitabı haline getirdik” şeklinde devam etti.


 


NRW Is Rehberim: Peker Werbeagentur, Wilhelm-Mauser Str. 45, 50827 Köln, Tel.: 0049 – 221 – 913 09 80 www.nrw-rehberim.de [email protected]

676300cookie-checkAlmanya’dan Türkiye’ye sağlık turizmi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.