ALMANYA’DAN… Yabancı düşmanlığı Koch’a fatura gönderdi

Güle, güle Koch’a yolu açık olsun! Yabancı düşmanlığı adama kaybettiriyor böyle işte!


27 Ocak 2008 Pazar Günü Almanya’nın Hessen Eyaleti’nde gerçekleşen seçim Almanya tarihinde belki de bir ilk oldu. Her seçimde özellikle Türkiye kökenli insanları hedef göstererek onların sırtından oy avcılığı yapan politikacıların başında gelen Hessen Eyaleti’nin hristiyan demokrat Başbakanı Roland Koch oldukça şaşkın durumda. Çünkü kaybetti! Hessenli seçmenler hem “Türk düşmanlığına hayır” dedi hem de “Türkiye dostu bir meclis çoğunluğundan” yana oy kullandı.

CDU bu yabancı düşmanı seçim kampanyası ile yüzde 12 kaybetti. Almanya’da bu günü de yaşamak çok güzel oldu. CDU sadece % 36,8 alabildi. SPD %7 civarında oy arttırarak % 36,7’ye ulaştı. Diğer partilerin (FDP % 9,4, %Yeşiller 7,5 ve %Sol Parti 5) aldıkları sonucun ardından CDU için iktidar olanağı kalmadı.

Tam dokuz yıl önce “Almanya’da Türkleri istemiyoruz” diye imza toplayarak iktidara gelen Koch ve ekibi beş yıl önce gündeme gelen son eyalet seçiminde de “Türklere karşı Koch’u seç” konseptini başarıyla uygulayıp tek başına iktidar olmuştu. Dokuz yıl boyunca iktidarda kalıp başarılı olamayan ve muhalefetteki SPD ve Yeşiller tarafından sıkıştırılan Rolan Koch kendisine karşı SPD’nin başbakan adayı olan Andrea Ypsilanti’nin “Almanya’da asgari ücret uygulamasına gerek var” diyerek imza toplamaya başlaması ve halkın desteğini alması üzerine tekrardan “kötü Türkler” operasyonunu uygulamaya başladı. Hele Münih’te yaşlı bir Alman’ın iki göçmen genç tarafından dövülmesi neredeyse “kör bir göz istemiş allah ise iki vermiş” misali bulunmaz bir fırsat olarak değerlendirildi. Koch artık toplantılarda “topluma uyamayan şiddet yanlısı Alman kökenli olmayan ama Almanyalı olan gençleri sınır dışı edelim” ya da “12 yaşından itibaren bu çoçukları ve gençleri kamplara kapatalım” deyip, üçüncü dönem başbakanlığına hazırlanmaktaydı. Ancak bu defa bu numara tutmadı. Çünkü Koch artık tüm sınırları aşmıştı bu ve bu tarz talepleriyle. Irkçı partiler de boş durmadı ve Roland Koch’un söylediklerini kendi tarzları ile işleyip “ırkçı” afişler yapıştırmaya başladılar. Bu gelişmeler aklı başında tüm hristiyan demokratların “Koch nereye koşuyor?” sorusunu sormalarına neden oldu. Hristiyan demokratlar bile Koch’tan onun yarın “daha neler yumurtlayacağından” korkmaya başladılar. Eminim CDU’lu bir çok seçmen de artık “gözü dönmüş” Koch’u cezalandırdı. Ellerine sağlık!

Koch, tüm Almanya’daki “aklı başında” insanları ve Türkiye kökenlileri birleştirdi. SPD ve Yeşiller birlikte seçim toplantısı yapar hale geldiler. SPD’li aday Turgut Yüksel ve Yeşil aday Mürvet Öztürk’ün bu “yabancı düşmanı” propagandaları yapan Hessen CDU’suyla aynı parlamentoda milletvekili olmaları şu anda tüm Türkiyeli Hessen’lileri çok sevindirmekte. Ayrıca Türkiye ve Kuzey Kıbrıs için de güzel bir sonuç oldu. Girne’de zirveye katıldığı günden beri KKTC Gerçeği’ni anlatmaya çalışan Turgut Yüksel’in yanı sıra bugüne kadar en az üç kere Ercan’dan KKTC’ye gelen ve Kuzey Kıbrıs ile iyi ilişkilere sahip Türkiye dostu SPD’li Jürgen Walter büyük bir ihtimalle SPD, FDP ve Yeşiller’in oluşturacağı yeni Hessen Hükümeti’nin İç İşleri Bakanı olacak. Anlamlı bir gelişme!

Hessen’de  papazlar, imamlar ve dedeler  artık “tanrı Hessen’i Koch’tan korusun” diye dua eder hale gelmişlerdi ve bu bir abartma değil. Gerçek!  27 Ocak 2008 akşamı saat 18.00’de tanrının Hessen’i gerçekten sevip, sevmediğini öğrendik. Seviyormuş! Hessen’i “Koch iktidarından” korudu! Son haftalarda ben de Ercan – Frankfurt arasında uçup durdum ama şimdi bu zaferde karınca kararınca katkım olduğu için çok mutluyum.

1616080cookie-checkALMANYA’DAN… Yabancı düşmanlığı Koch’a fatura gönderdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.