ALMANYA’DAN… Yurtdışından bakıldığında…

Türkiye dışında özellikle AB ülkelerinde yaşamakta olan bizler bazen Türkiye’yi hayretler içinde izlemekteyiz.

AB ülkerinde yaşamakta olan TC vatandaşlarının bir kesimi bir yandan seçme ve seçilme hakkı talep ediyorlar diğer yandan ise bu hakka sahip olduklarında “oyumu kime vereceğim ?” diye düşünmeden edemiyorlar.

Oylarını “Kurtlar Vadisi” dizisinin “kafatasçı ideolojisi” doğrultusunda verecek olanlar için bu sorun yok. Tercih olanakları oldukça zengin. Maalesef!

İslam dinini istismar eden “köktendinci tekkeciler” için de böyle bir sorun yok. Ne yazıkki!

“Atatürkçülüğü” ırkçı yeminler düzeyine indirerek “saf kan Türk oldukları” iddiasında olanlar da sanırım kendilerine münsip parti bulmak da zorluk çekmeyeceklerdir. Bu da bir Türkiye gerçeği!

SOLcuların ve sosyal demokratların işi ise oldukça zor görünüyor. Ya da daha doğru söylemek gerekiyorsa: görünüyordu.

Sosyal demokrat olduğuna kendisinden başka kimsenin inanmadığı CHP ve sosyal demokrat birlik tartışmaları söz konusu olduğunda tüm Avrupalı sosyal demokratları şaşırtacak bir şekilde kendisinden bahsettiren DSP değil umut olmak, belki de gerçek sosyal demokratların daha bir karamsar olmasına neden olmaktaydılar ve olmaktalar.

“301” tartışması gündeme geldiğinde CHP’li bazı politikacılar ile MHP’liler arasındaki uyumu bizler – yani yurtdışındakiler – “hem hayret hem de öfkeyle” izlemekteyiz.

Hrant Dink’in cenazesine katılmaya bile lütfetmeyen bir muhalefet liderinin Türkiye’de sosyal demokrasiye ve SOL’a nasıl “umut” olacağını bekleyebilirsiniz ?

Sivas’ta Madımak Oteli önünde görülmeyen bir sosyal demokrat lideri nasıl seçebilir Avrupalı sosyal demokrat TC seçmenleri ?

Alman sosyal demokrat partisi SPD’nin üyesi bir birey olarak ilk defa geçen hafta sonu umutlandım Türkiye için. İlk defa geçen hafta sonu önerebileceğim dürüst ve tutarlı bir lider seçimler öncesi arenasına çıktı Türkiye’nin.

Evet, Ufuk Uras!

Avrupa’daki sosyal demokratların, Yeşiller’in ve Sosyalistler’in belki de hiç çekinmeden “kendisine duydukları saygıyı” dile getireceği bir SOLcu bence ÖDP’nin aldığı doğru bir kararla doğru zamanda çıktı meydana.

Türkiye’de “kime oy vereceğim?” diye soran SOLcular ve sosyal demokratlar için artık benim önerebileceğim bir isim var.

Tek dileğim Murat Karayalçın ve Ufuk Aras’ın, SHP ve ÖDP’nin bu kapkaranlık Türkiye’de ufak da olsa bir ışık olarak görülebilmeleri. Ben gerekirse Türkiye’de etkili olduğum çevrelerde bu ışığın görülebilmesi için elimden geleni yapmaya hazırım ve yapacağım.

1615480cookie-checkALMANYA’DAN… Yurtdışından bakıldığında…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.