Almanya’nın göbeğinde ölüm orucu

Almanya’nın Münih kentindeki Rindermark meydanında geçtiğimiz Cumartesi’den bu yana çoğu Pakistan ve Nijeryalı 50 mülteci, siyasi sığınma hakkı, mülteci kamplarındaki koşulların düzeltilmesi ve seyahat özgürlüğü talebiyle açlık grevi başlattı.

Alman Der Spiegel dergisinin internet sayfasında yer alan habere göre, Rindermark’ta ölüm orucuna yatan mülteciler gıda ve sıvı almayı kabul etmiyor. Şimdiye kadar 21 mülteci baygınlık geçirdi, 6’sı ise hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılanlar, tedavilerinin ardından açlık grevinin yapıldığı Rindermark’a geri döndü.

Açlık grevi yapan 50 mülteci adına konuşan Aşkan Horasani, Almanya’daki mülteci kamplarındaki koşullardan şikayet ediyor. Mülteci kamplarında izole bir yaşama mahkum edildiklerini belirten Horasani, seyahat özgürlüklerinin olmadığını, en küçük bir hatada dahi sınırdışı edilme tehdidiyle karşılaştıklarını söyledi.

‘TAVİZ VERMEYECEĞİZ’

Bavyera eyaletinin sosyal işlerden sorumlu bakanı Christine Haderthauer, ülkesinde siyasi sığınma talebinde bulunan mültecilerin açlık grevi yaparak hiçbir hak elde edemeyeceklerini belirtti. Sosyal demokrat parti SPD ve Yeşiller Partisi’ni suçlayan Haderthauer, “Siyasi baskılara boyun eğmeyeceğiz, burası bir hukuk devleti. Bu ülkede açlık greviyle bir hak elde edilemeyeceğinin bilinmesi gerekir” dedi.

‘HÜKÜMET MÜLTECİLERİ REHİN ALMIŞ’

Yeşiller Partisi’nden yapılan açıklamada ise, Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Bakanı Christine Haderthauer sert bir şekilde eleştirildi. Açıklamada, “Hükümet ve CSU, mültecileri rehin almış gibi davranıyor. Oy avcılığı için onların sırtından popülist bir siyaset yürütülüyor” denildi.

Açlık grevinin yapıldığı kampın etrafında toplanan Almanlar ise, polisin bu duruma izin vermesine tepkili. Emekli bir Alman vatandaşı, “Bu deve sürücülerinin hiçbir için tek bir Euro bile ödemem” sözleriyle tepkisini dile getiriyor.

1387550cookie-checkAlmanya’nın göbeğinde ölüm orucu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.