Altınova’da 'korkutan' gerginlik sürüyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde, önceki gün doğu kökenli Murat Aksu’nun (18) kamyonetle aralarına daldığı gruptan Oğuz Dörtkardeş (18) ve Ezel Kırcalı’nın (31) ölümü ve altı kişinin de yaralanmasının ardından başlayan olaylar dün de sürdü.


Alınan tüm önlemlere rağmen Kırcalı’nın cenaze töreninin ardından “Altınova bizimdir, bizim kalacak” diye slogan atan kalabalık arasından bazı kişiler yine doğulu vatandaşlara ait işyerlerini tahrip etti. Dörtkardeş’in cenaze törenine katılanlar da sessizce yürüyerek Türk bayrağı açtı.


7 KİŞİ YARALANDI


İnönü Caddesi’nde meydana gelen olayda iddiaya göre bir internet kafenin önünde otomobilde yüksek sesle müzik dinleyen Dörtkardeş, kendisini uyaran doğu kökenli apartman sakinleriyle tartıştı. Olayın büyümesi üzerine arkadaşlarıyla internet kafenin önüne gelen Aksu’nun kamyonetinin altında sürüklenen Dörtkardeş olay yerinde yaşamını yitirirken yedi kişi yaralandı. Kardeşinin olay yerinde olabileceğini düşünerek caddeye gelen ve ağır yaralanan güvenlik görevlisi Ezel Kırcalı da kurtarılamadı.


Aksu gözaltına alınırken Altınovalılar, doğu kökenlilerin işyerleri, evleri ve araçlarının camlarını kırdı. Kalabalık doğu kökenli bir vatandaşa ait evi ateşe vermek isterken itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü. Bir minibüs de yan yatırılırken olaylar Balıkesir ve Bursa’dan gelen 300 kişilik takviye ekiple önlendi.


39 GÖZALTI


Güvenlik güçleri doğu kökenli vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde de önlem alırken gece ilerleyen saatlerde toplanan bir grup, sloganlar attı. Grup jandarmanın müdahalesiyle dağıtılırken 15 kişi gözaltına alındı.


Kırcalı için ikindi üzeri Altınova’da cenaze töreni düzenlendi. Namazın ardından cenazeyi mezarlığa götürmek üzere yola çıkan yaklaşık 2 bin kişi “Altınova bizimdir, bizim kalacak” sloganları atarak yürüyüşe geçti.


Kalabalık yol üzerindeki doğulu vatandaşlara ait işyerlerine saldırınca jandarma müdahalede bulundu. Ancak alınan önlemlere rağmen yaklaşık 10 işyeri tahrip edildi. Olayların ardından jandarma toplam 23 kişiyi gözaltına aldı ve toplam gözaltı sayısı 39’a yükseldi. (Milliyet)

1067360cookie-checkAltınova’da 'korkutan' gerginlik sürüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.