Alışveriş merkezi cenneti Jakarta’da artık AVM’ye yer yok

Yaklaşık 9 milyon insanın yaşadığı kentte 173 tane AVM bulunmakta ancak doğru dürüst bir çocuk parkı, yeşil alan ya da mesire yerinin olmadığı dikkatleri çekmekte. Jakarta’da göze çarpan tek büyük park, ulusun bağımsızlık mücadelesini sembolize eden anıtın yer aldığı Monas Parkı. Bu park bağımsızlık anıtını görmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olduğu kadar yerel halkın da piknik alanı olarak kullandığı büyük bir açık alan. Yeşil alan sıkıntısı nedeniyle, özellikle haftasonları piknik alanı olarak yerel halkın akın ettiği bir yer haline gelmiş bulunmakta.

İçinde dünya markalarını barındıran mağazaların yer aldığı AVM’leri cazip kılan şey ise adeta sinek avlayan bu mağazalardan ziyade yiyecek bölümleri ve sürekli çalışan klimaların sağladığı serinlik.

Vali Jokowi başkent Jakarta’da kültürel çeşitliliği yansıtan bir çok otantik eski bina bulunduğunu ve bu tarihi binaların, İstiklal ve Sunda Kelapa camiileri gibi, ülkenin sosyal -kültürel tarihi ve ekonomisi hakkında daha çok fikir verdiğini sözlerine ekledi. Bu güzel binaların yanında son yıllarda mantar gibi artan AVM’lerin bir kirlilik yaratmaya başlattığını ifade etti.

Yaklaşık bir yıldır Jakarta valiliğini yürüten ve önümüzdeki yıl Temmuz ayında yapılacak başkanlık seçimine aday olarak da adı geçen Vali Jokowi, adı bugüne kadar hiçbir şaibaye karışmamış ender bir devlet adamı. Dürüstlüğü ve sık sık sokağa çıkıp, halkın arasına karışarak onların nabzını tutması, sorunlarını tesbit etmeye çalışması ile halk arasında kısa sürede beğeni toplayan Vali bundan böyle halkın daha çok ilgisini çekecek açık alanlara ve park yapımına yatırım yapacaklarına dair söz verirken , 5 milyon rupiah da cami yapımı için ayırdıklarını ifade etti.

Vali Jokowi’nin yaptığı bu açıklama Jakarta’lılar arasında çok olumlu destek gördü ve sevinçle karşılandı. Böyle bir kararı uzun süredir beklediklerini ve nihayet “aklını ve kalbini kullanan” bir liderin bu konuda inisiyatif kullandığını söylediler. Kentin yüksek binalar ve AVM’ler içinde boğulmakta olduğunu ifade eden halk bunun çok doğru bir karar olduğunu , kendilerinin daha çok açık ve yeşil alana, dışarda vakit geçirmeye ihtiyaçları olduğunu da ifade etti. “Artık içi boş AVM’lere ihtiyacımız yok” diyen sokaktaki adam Jakarta’da yeterince cami de olduğunu, kamu fonlarının asıl şehri zor durumda bırakan sele karşı önlem alınması amacıyla kullanması gerektiğini düşünüyor.

_______________

[email protected]

1554620cookie-checkAlışveriş merkezi cenneti Jakarta’da artık AVM’ye yer yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.