Alzheimerli hasta yakınlarına destek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, projeyi hayata geçirmek için Türkiye’den de ortak kuruluş arayan ana yüklenici Torino Belediyesinin, 2008 yılında çekilen ”Bakım Personelinin Demanslılarla Bir Günü Filmi” ve 2009 yılında hazırlanan ”Demanslı Yıllara Değer Katan Aktiviteler Kitabı” gibi çalışmaları nedeniyle Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü ile temasa geçtiği ifade edildi. Yapılan görüşmeler sonunda projeye dahil edilen Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğünün, projenin Türkiye’deki yürütücüsü olmasına karar verildiği bildirildi.

Açıklamada, İtalya, İspanya ve Romanya’yla birlikte Türkiye’den Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü ile yürütülecek projeyle, Demans ve Alzheimer hastalarına bakım verenlerin yaşam ve hizmet kalitelerini arttırmak, iş piyasasında pozisyonlarını güçlendirmek ve sosyal uyumlarına katkıda bulunulmasının amaçlandığı kaydedildi.
Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo Da Vinci-Yenilik Transferi kapsamında çalışmalarına başlanan ”Ring Projesi”nin tanıtım toplantısının da Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü’nde gerçekleştirildiği belirtildi.

Projenin ilk açılış toplantısının 25-28 Kasım tarihleri arasında İspanya’nın San Sebastian şehrinde yapıldığı kaydedilen açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliği yapacağı Ring Projesi’nin 2. Avrupa Toplantısı’nın ise 9-11 Aralık 2010 tarihlerinde İstanbul’da yapılacağı kaydedildi.

773720cookie-checkAlzheimerli hasta yakınlarına destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.