“Amaliyatı yasa dışı”

Akaydın, “Olayın en ayıplı tarafı, Başbakan’ın bu ameliyatı Marmara Üniversitesi Hastanesi’nde ve Amerikan Hastanesi hekimlerinden Prof. Dr. Dursun Buğra’ya yaptırması yasa dışıdır, kaçaktır” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin son 2.5 yılda gerçekleştirdiği yatırım ve projeleri tanıtmak için Antalya’da çeşitli basın- yayın organı temsilcileri ve gazetecilerle bir araya gelen Başkan Mustafa Akaydın, gündeme ilişkin soruları da yanıtladı. Aynı zamanda genel cerrahi uzmanı ve profesör olan Başkan Akaydın, Başbakan Erdoğan’ın 26 Kasım günü gerçekleştirilen ameliyatından iki gün sonra 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün açıklamalarının sağlık gafı olduğunu söyledi.

Hastanın geçirdiği operasyona ilişkin bilgilerin ancak hasta rızası dahilinde başka kişilerle paylaşılabileceğini kaydeden Başkan Akaydın, Prof. Dr. Füzün’ün ameliyatın 3 saat sürdüğünü söylediğini hatırlatarak, “Bu korkunç bir süre” dedi. Bu kadar uzun süren ameliyatın laparoskopik değil, açık cerrahi yöntemle gerçekleşmiş olma ihtimalinin yüksek olduğunu kaydeden Başkan Akaydın, şunları söyledi:

“Ama sonunda dediler ki ‘Bağırsaktan 25 santimetre çıkarıldı’. Şimdi hekim gözüyle, bu ameliyatları yapmış biri olarak, 25 santimetre bağırsak, yaşı 50’yi geçen bir insanda iki nedenle çıkartılır. Ya divertüküloz adında çok iyimser bir hastalık ya da kolon kanseri nedeniyle. Çok nadiren, Prof. Dr. Mehmet Füzün bunun gaf olarak yorumlanacağını algıladığı için bu konuya girdi, bağırsaktaki polipler için de çıkartılır. Çünkü polipler genelde endoskopik olarak laparoskopiyle alınır. Prof. Dr. Füzün bunu bildiği için dedi ki ‘Efendim geniş tabanlı polip vardı. Bunun için bağırsak çıkarıldı’. Geniş tabanlı polip varsa bağırsak 5 ila 10 santimetre çıkartılır.”

Başbakan Erdoğan’ın ameliyatı konusunda çok ciddi bir bilgi kirliliği yaratıldığını, eğer ortada ciddi bir hastalık varsa bunu kamuoyundan saklamanın manası da olmadığını savunan Başkan Akaydın, “Dünyanın hiçbir yerinde saklanmaz. Ne Hugo Chavez sakladı, ne de Fidel Castro sakladı. Bu söylenir, ama tabii ki Başbakan’ın izniyle olması lazım” dedi.

AMELİYAT YASA DIŞI

Başbakan Erdoğan’a uzun ve sağlıklı bir ömür dileyen ve “Neticede kolon kanseri de olsa çok uzun süre yaşayabilir” diyen Başkan Akaydın, ameliyatın Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Amerikan Üniversitesi Hastanesi’nde çalışan Prof. Dr. Dursun Buğra tarafından yapılmış olmasının da sürecin en ayıplı tarafı olduğunu savundu.

Bu ameliyatın yasa dışı ve kaçak olduğunu savunan Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, “Çünkü sayın Sağlık Bakanı Recep Akdağ geçmişte yaptığı bir uygulamada ‘Muayenehanesi olan hocalar üniversitelerde çalışamaz’ dedi. O nedenle hocaların büyük bir bölümü emekli oldu, aynen Prof. Dr. Dursun Buğra da olduğu gibi. Amerikan Hastanesi’nin kadrolu doktoru oldu. O zaman ya sen gideceksin Amerikan Hastanesi’ne ya da Marmara Üniversitesi’nde ‘full time’ hocaya ameliyat olacaksın” diye konuştu.

Prof. Dr. Dursun Buğra’nın, Marmara Üniversitesi Hastanesi’ne kendi ‘alet edavatıyla’ gelmesini ciddi bir sağlık gafı olarak değerlendiren Başkan Akaydın, “Bu konudan dolayı Sağlık Bakanı’nın istifası gerekir. Sağlık Bakanı’nın yaptığı bir uygulamaya kendi başbakanı uymamıştır. Olayın en büyük gafı burada. Onun sağlığı için dua ediyorum. Bize yakışan budur ama ciddi bir bilgi kirliliği yarattılar” dedi.

1323340cookie-check“Amaliyatı yasa dışı”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.