‘Aman kraliçeye dokunma…’

Sarkozy, güvenlik, savunma, ekonomi ve göç konularında birlikte çalışma önerisiyle Londra’ya gitti. Sarkozy beraberinde yeni eşi Carla Bruni ve annesini de getirdi…


Ziyareti sırasında Başbakan Gordon Brown ile görüşecek olan Sarkozy, parlamentonun her iki kanadındaki üyelere hitap edecek.


Kraliçe Elizabeth’in resmi davetlisi olarak Windsor Kalesi’nde eşi Carla Bruni ile ağırlanan Sarkozy’ye Fransız basınından uyarı da geldi.


Gazeteler, Nicolas Sarkozy’ye kraliçeye dokunmaması, söz almadan konuşmaması ve önünde sigara içmemesi konusunda tavsiyelerde bulundu. 


BBC’YE BİRLİK DEMECİ
 
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Londra ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada, İngiltere ile daha yakın ilişki çağrısında bulundu.  


Windsor Şatosu’nda Kraliçe Elizabeth’in konuğu olarak Sarkozy, beraberinde yeni eşi İtalyan model Carla Bruni’yi ve annesini de getiriyor.


Sarkozy BBC Radyo 4’e verdiği mülakatta İngiltere ve Fransa’nın kaynaklarını paylaşması ve birbirlerinin aleyhlerine çalışmak yerine birbirlerine güvenmesi gerektiğini savundu.


İlişkilerinin daha samimi olmasını dilediğini ifade eden Sarkozy, ekonomi, göçmenlik, güvenlik ve savunma alanlarında işbirliği sağlanmasını savundu.


Fransız basını, ziyaretin Nicolas Sarkozy’nin kamuoyu yoklamalarındaki desteğini artırması için bir fırsat olduğu yorumlarını yapıyor.


Sarkozy iki günlük ziyaretinde İngiltere Başbakanı Gordon Brown ile küresel finanstan, Afganistan’a dek pek çok konuyu ele alacak.


Sarkozy, görüşmelerinde Afganistan’a daha fazla Fransız birliği gönderme konusunu tartışmaya açabilir.


İki liderin, kaçak göçmenlikle nükleer enerji meselelerinde de yeni bir işbirliği yolundaki planlarını açıklamaları bekleniyor.


PEKİN OLİMPİYATLAR


Nicolas Sarkozy daha önce yaptığı bir açıklamada Tibet’teki gelişmeler nedeniyle bu yıl Pekin Olimpiyatları’nı boykot ihtimalinin söz konusu olabileceğini söylemişti.


Çin’e Tibet konusunda yöneltilen eleştirilere İngiltere de katıldı.


Dışişleri Bakanı David Miliband, şiddet konusunda dile getirilen kaygıların yerinde olduğunu belirtti, fakat boykot çağrılarına destek vermedi.


Dışişleri Bakanlığı’nın açıkladığı yıllık raporda da Çin ve Dalay Lama arasında görüşmeler yapılması çağrısında bulunuluyordu.

811220cookie-check‘Aman kraliçeye dokunma…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.