‘Ambargolar bizi yolumuzdan alıkoyamaz’

Ahmedinejad, Güney Pars Doğal Gaz Havzasındaki 9. ve 10. fazların açılışında yaptığı konuşmada, İran’a karşı uygulanan ambargoları ”çocukça ve yanlış” olarak değerlendirdi. 

”Büyük engellere ve yaptırımlara rağmen, İranlı mühendis ve bilim adamları büyük projelere imza atıyor ve kalkınma yolunda her geçen gün yeni başarılar elde ediliyor” diyen Ahmedinejad, ”Hedeflerimize ulaşmada ambargolar, bizi yolumuzdan alıkoyamaz” ifadesini kullandı. 

”Düşmanların boş hayaller ve düşüncelerle İran’ın önünü kesmeye çalıştığını” belirten Ahmedinejad, ”Onlar, İran halkı önüne set çekecek kadar büyük değiller” dedi. 

Ahmedinejad, ”Düşmanlar, bilmeyerek ve istemeyerek İran halkının yolunu açtı, bu şekilde davranmasaydılar, bugün nükleer bir güç olmayacaktık, mühendislerimiz büyük projeleri hayata geçiremeyecekti” ifadelerini kullandı. 

İran Cumhurbaşkanı, ”düşmanlara hitap ettiğini” belirterek, ”Milletimiz kendi yolunda ilerleyecek, sizler de kendi işinizi yapın” dedi. 

Bu arada Güney Pars Doğal Gaz Havzasındaki 9. ve 10. fazlar için 4,2 milyar dolar yatırım yapıldığı belirtilirken, iç tüketimi karşılamaya yönelik olarak günde 50 milyon metre küp doğal gaz üretileceği kaydedildi. Aynı bölgedeki 20 fazdan, 6. ve 7. fazlar da bir süre önce üretime başlamıştı. Güney Pars Doğal Gaz Havzasında 14 trilyon doğal gaz ve 18 milyar varil likit doğal gaz rezervi bulunuyor.

1191000cookie-check‘Ambargolar bizi yolumuzdan alıkoyamaz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.