Amerika sınır ötesine yine ‘hayır’ dedi

McCormack, günlük olağan basın toplantısı sırasında sorulan bir soru üzerine Türkiye’nin Kuzey Irak’a yönelik olası bir sınır ötesi müdahalesine Amerika’nın sıcak bakmadığı sinyalini bir kez daha verdi. McCormack, Irak’ın toprak bütünlüğüne önem verdiklerini belirtti.

Suriye ve İran’ın Türkiye’ye saldırmakla tehdit etmediğini, gerilimin şu anda Türkiye ve Irak arasında olduğunu ifade eden ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türklerle Iraklıların birlikte çalışarak sorunun çözülmesini sağlamak istediklerini söyledi.

“TANSİYONU PKK YÜKSELTİYOR”

Söz konusu yüksek tansiyonun PKK’nın faaliyetlerinin neden olduğunu bildiklerini ifade eden Sean McCormack, PKK’nın bir terör örgütü olduğunu ve Türk yetkililere, Türk vatandaşlarına bir tehdit unsuru olan bu sorunla ilgilenilmesi gerektiğini belirtti.

McCormack, bu tehditle ilgilenmenin en iyi yolunun da Türkiye ve Irak’ın işbirliği yapması olduğunu böylece tarafların sınır ötesi eylemleri düşünmediği bir noktaya gelinebileceğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın geçen hafta düzenlediği basın toplantısında sarfettiği sözlerinin hatırlatılması üzerine de bu konuda yorum yapmaktan kaçındı.  (ANKA)

1149790cookie-checkAmerika sınır ötesine yine ‘hayır’ dedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.