Amerika’da köye dönüş başladı…

Amiş olarak adlanan bu köylülerin sayısı bölük pörçük yaşam alanlarında olmalarına karşın toplam 300 bine ulaştı.

Amişlerin kentlerde yaşayan akrabalarının geri dönüşleri yanı sıra birçok Amerikalı’nın da köye kaçmak düşüncesiyle kentleri terk ettiği, bu nedenle Amiş nüfusunun artışa geçtiği sanılıyor. Son sayımlarda Amişlerin 300 bin gibi bir nüfus göstergesine ulaşması buna kanıt gösterildi.

“Amish” olarak İngilizce’de adlandırılan Kuzey Amerika beyaz köylüleri, koyu Hıristiyanlık inancı içinde yaşamaya devam ederek köylerinde elektrik, telefon, radyo, televizyon, doğal olarak internet ve öteki modern yaşamın araç ve gereçlerini kullanmıyor. Her türlü gereksinmelerini elde yapılan üretimle karşılıyor.

Onsekizinci ve 19.yüzyıllardan kalma alet ve makinalarla tarım yapıp hayvan yetiştiren Amişlerin kılık kıyafetleri de hâliyle 200 yıllık bir modadan kalma görünüyor. Uzun zamandan beri köylerini dış dünyaya kapamış bulunan Amişler, son zamanlarda kuşatıldıkları kapitalist dünyanın kâr beklentisine uygun davranarak kendi yaşamlarını turistik turlara açmaya başlamıştı. Böylece dışarıdan ziyaretçi alarak büyük ölçüde para kazanılmış olması, kentte yaşayan kimi açıkgözlerin de “Amiş” gibi davranıp bu köylere katılmasına, orada bulunarak para kazanmalarına yol açtığı yönünde söylentilere neden oldu.

1507030cookie-checkAmerika’da köye dönüş başladı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.