Amerikan Amazonları “Sazan”ı havada avlıyor

Ortabatı Amerika’nın Büyük Gölü’nden güneydeki Mississippi’ye kadar bağlanan 500 kilometrelik Illinois Nehri’nde son zamanlarda çoğalan sazan balıkları havaya sıçradığı sırada okculuk yaparak avlanmak kadınlar arasında bir merak olunca, kısa sürede, ABD’de kadın okçuluk-balıkçılık kulüpleri de kurulmaya başlandı.

“Extreme Aerial Bowfishing” adını alan bu avcılık sporuna ait malzemeleri satan işyerleri, mağaza ve dükkânların ise, “sazanı havada yakalama” sporuna kadınların ilgisi artınca, kendiliğinden birer “moda merkezine” dönüştükleri de gözleniyor. Mağazalar, spor malzemeleri yanı sıra kadınlar için modaya uygun giysiler, makyaj malzemeleri ve öteki gereksinmelerini sağlamak üzere raflarını genişletti. Kadın okçu avcılar için antik zamanların Amazonları deyişini kullanan kimi spor yazarları da artık gazete sayfalarında bu spora yer vermeye başladı.

20 kilograma yaklaşan ağırlıklarıyla kimi sazanlar küçük teknelerde avlananlar için tehlike oluşturabiliyor. Asian Carp adını alan Amerikan sazanları sudan 3 metre kadar fırlayabiliyor.

1501750cookie-checkAmerikan Amazonları “Sazan”ı havada avlıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.