Ampula karşı Mumcu çağrılıyor…

Özsoy’un açıklamasına tepki gösteren Genel Başkan Yardımcısı Abdülbaki Erdoğmuş ise ”Açıklama yetkisi toplantıdan sonradır. Arkadaşlarımızın düşüncelerini almadan hiç kimsenin karar açıklama yetkisi, hakkı yoktur” dedi.


ANAP il başkanları, Genel Başkan Vekili Halil İbrahim Özsoy’un başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.
 
Özsoy, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, ”25 Kasım 2004 tarihinde genel başkanın istifasının ardından başlatılan kongre sürecinin devam ettiğini ifade etti. Geçen 3,5 aylık dönemde hiçbir fedakarlıktan çekinmediklerini, partiyi açık tuttuklarını, ışıklarını yakarak beklediklerini kaydeden Özsoy, ANAP’ın bir kitle partisi olarak her zaman halkla beraber olması için çalıştıklarını anlattı.


3 Kasım seçimleri sonucunda ANAP’ın dağınıklığı ve küçülmesinin yarattığı siyasi boşluğun bugüne kadar hiçbir parti tarafından doldurulamadığını savunan Özsoy, ”Bu boşluk, sağda bütünleşme arayışını doğurmuş, bütünleşme aldatmacısını gündeme getirmiştir” dedi.


Yeni oluşum girişimlerini de eleştiren Özsoy, ANAP’ın çok yakın tarihte en önemli iktidar alternatifine aday olduğunu, geçmişteki gibi, bugün ve gelecekte de yenileşmenin, transformasyonun adresi olmaya devam edeceklerini öne sürdü.
 
”Bugün burada bir dirilişin, yeniden doğuşun iktidar alternatifi olmanın düğmesini hep beraber basacağız” diyen Özsoy, Genel Merkez’de 19 Mart Cumartesi günü katılım töreni düzenleyeceklerini ve bu tarihi ”yuvaya dönüş günü” olarak kutlayacaklarını söyledi.


İLGİLİ HABER: Mumcu, Demirel’in şapkasına talip


 

1019550cookie-checkAmpula karşı Mumcu çağrılıyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.