Ana ve ilkokullarda uyarı grevi…

Grev nedeniyle, KTÖS yöneticileri, bugün saat 11.30’da, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na eylem yapıp basın açıklaması yaptı. Eğitimde her şeyin yolunda gittiğini söyleyip bir tür “pollyannacılık oynadığını” ileri sürdükleri  Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak’a, Eleanor Polster’in “Pollyanna” kitabını vermek isteyen KTÖS yöneticileri, Bakan’ın görüşmek için kendilerini beklettiği gerekçesiyle, bunu protesto ederek, kitap ve basın toplantısında okudukları metni bakan sekreterine bırakarak, eylemi sonlandırdı.


Bir grup öğretmenin de katıldığı KTÖS’ün Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı önündeki eyleminde, “Parasız, Bilimsel, Demokratik Eğitim”, “Özelleştirmeye Hayır”, “Para ile Plansız Öğretmen Yetiştirmeye Hayır” pankartları açıldı.


ÖDENEK YETERSİZ


KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, eylem yerinde yaptığı konuşmada, Sendika olarak her zaman Kıbrıs Türkünün varlığına önem verdiklerini, bu nedenle bugünkü eylemi yaptıklarını söyledi.


Elcil, “kayıt dışı ekonomiyi kayıt atlına alacağız, kaçak işçiliğe son vereceğiz” diye harekete geçenleri, 47 bin kaçak işçiyi kayıt altına alırken, bunların alilerinin de adaya gelmesi sonucunu yarattıklarını gözlerden uzak tutmaya çalışmakla suçladı. Bunun, artan öğrenci nüfusu demek olduğuna işaret eden Elcil, eğitim sisteminin, “dıştan gelen bu nüfusa” hizmet verecek durumda olmadığını kaydetti.


Şener Elcil, “para verdikleri” gerekçesiyle Kıbrıs Türkü’nden sürekli diyet isteyenler olduğunu savundu ve “Kimseye diyet borcumuz yoktur. Bize verdiğiniz para, taşıdığınız nüfusa akıyor” dedi.


Kıbrıs Türkü’nün, 70 milyona öğretmen yetiştiremeyeceğine dikkat çeken Elcil, eğitimde her şeyin yolunda olduğunu söylemen Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak’ı “pollyannacılık oynamakla” suçladı.


Elcil’in ardından, eğitimdeki sorunlar ve sorunlara yönelik KTÖS’ün çözüm önerileri ile taleplerini içeren ve Bakan Canan Öztoprak’a hitaben yazılan mektubu ise,  Sendika Genel Başkanı Mehmet Karaali okudu.


BAKAN SORUNU KÜÇÜMSEDİ


Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak, okullarda söylendiği kadar ciddi bir sorun olmadığını, var olanların ise öğretmen sendikalarının da katkısıyla çözülmesi gerektiğini söyledi.


Öztoprak, toplam 700 civarındaki sınıfın sadece 6’sında birkaç öğrenci fazlası bulunduğunu belirterek, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın (KTÖS) öğrenci fazlası ve öğretmen eksikliği gerekçesiyle bugün uyarı grevine gitmesini düşündürücü bulduğunu ifade etti.


FOTOĞRAF (Mahmut Kunter): KKTC Karpazlarda öğrenci ve ailesi okul resim sergisinde

693040cookie-checkAna ve ilkokullarda uyarı grevi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.