Anadolu Otoyolu’nda bayram trafiği

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yola çıkan sürücüler, Anadolu Otoyolu’nun Bolu kesiminde yoğunluk oluşturuyor. Anadolu Otoyolu’nun Bolu kesiminde 9 günlük tatilin başladığı cuma gününden beri yaşanan yoğunluk devam ediyor.

Özellikle otoyolun Bolu Dağı Tüneli, Abant Kavşağı, Yumrukaya, Köroğlu Parkalanı ve Gerede Karadeniz bağlantı kesiminde trafik akışı zaman zaman durma noktasına geliyor.

Güzergahlarda görev yapan Bolu İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik, jandarma ve kara yolları ekipleri, yolun ulaşıma kapanmaması için çalışıyor.

Bölgede yoğunluğun gün boyu devam etmesini bekleyen ekipler, sürücülerden trafik kurallarına uymalarını, uykusuz ve yorgun yola çıkmamalarını istedi.

Bayram tatiline çıkanlar, Anadolu Otoyolu ile D-100 karayolunun Kocaeli bölümünde yoğunluğa neden oluyor. Dün akşam başlayan trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Trafiğin yoğun olduğu noktalardan biri de TEM’in Bolu geçişiydi. Çanakkale ve Bursa’daki feribot iskelesinde de kuyruklar oluştu.

Trafik durma noktasına geldi. Cuma akşamından bayram tatiline çıkanlar; Marmara Bölgesi’ndeki yollarda yoğunluğa neden oldu.

BAYRAMDA YOLA ÇIKACAKLARA UYARILAR

Trafiğin aksadığı güzergahlardan biri, Avrupa ile Anadolu arasında bağlantıyı sağlayan Anadolu Otoyolu. Yolun özellikle Kocaeli ve Bolu kesimlerinde; uzun araç kuyrukları oluştu.

Kocaeli’deki Dilovası Mevkii ile Mermerciler Gişesi’nde; Jandarma ekipleri helikopterle denetim yaptı.

Bayram tatilini Ege ve Akdeniz sahillerinde geçirmek isteyenler de İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunda yoğunluğa neden oldu. Yolun bazı bölümlerinde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Eceabat, Kilitbahir ve Gelibolu Feribot iskelelerinde zaman zaman 2 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluştu. Edirne’de İpsala Sınır kapısında 5 kilometreyi bulan araç kuyruğu vardi. Gişedeki işlemlerin çok yavaş olduğunu belirten tatilciler tepki gösterdi.

2303810cookie-checkAnadolu Otoyolu’nda bayram trafiği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.