Çanakkale Savaşları 92. yılında anılıyor

İkinci Kolordu Komutanlığının ev sahipliğinde yapılan törene, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters, Avustralya Savunma Bakanı Brendan Nelson, Yeni Zelanda Deniz Kuvvetleri Komutanı Tümamiral David Ledson, Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Tuncel, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Hayri Güner ile savaşa katılan diğer ülkelerin temsilcileri katıldı.


Çanakkale Şehitler Anıtı’na çelenkler konulduktan sonra, saygı duruşunda bulunuldu.
Ülkelerin milli marşlarının çalındığı ve bayraklarının göndere çekildiği törende, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına konuşan Kurmay Yarbay Taner Uysal, Çanakkale Savaşı’nın hiç kuşkusuz sebepleri ve sonuçları itibariyle, tarihin akışının değiştiği önemli bir muharebe olduğunu söyledi.


Bu savaşın askeri ve siyasal sonuçlarının yanında savaşanların cesaret, kahramanlık ve ruh güzelliklerinin sergilendiği nadir harp tarihi örneklerinden biri olduğunu belirten Uysal, ”Çanakkale Savaşı teknolojinin yanılmaz üstünlüğü ve yarattığı güce karşı süngünün ve canını hiçe sayarak bedenlerini vatana siper edenlerin tarihte eşi benzeri görülmemiş bir mücadelesidir” dedi.


FOTOĞRAF: Arşivden


 

1041580cookie-checkÇanakkale Savaşları 92. yılında anılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.