Çanakkale’de işyerine Türkçe zorunluluğu

Gökhan, yaptığı açıklamada, Türkçe’nin yok edilmesine, iyi kullanılmamasına yol açacak işyerlerinin açılmasına izin verilmeyeceğini, bu nedenle yeni açılacak işyerlerine, Türkçe isim zorunluluğu getirildiğini söyledi.


Yabancı isim veya Türk Alfabesi’nde bulunmayan harfler kullanılarak daha önce açılan işyerlerinin durumunu kazanılmış hak olarak nitelendirdiklerini belirten Gökhan, bu işyerlerine yapılan uygulamayı bildirip, isim değişikliği yapmaları için öneride bulunacaklarını ifade etti.


Çanakkale Belediye Meclisi olarak işyerlerindeki isimlerin Türkçe’yi çağrıştırması gerektiğini savunduklarını belirten Gökhan, şunları kaydetti:


“Türkçe’nin korunması çok önemli. Bunu korumak yerel yönetimlerin görevi. Çünkü, bir millet kendi dilini iyi kullandığı müddetçe iyi anlaşabilir. Türkler olarak, Türkçe’yi korumak görevimizdir. Kent içindeki birçok işyerinde (W,X,Q) harflerinin sıkça kullanıldığını görmekteyiz. Bu durum bir anlam karmaşasına yol açıyor. Yabancı özentiliğinden kaynaklanan bir yaklaşımla işyeri açıyoruz. Belediye meclisimiz bu uygulamaya bir son vermek amacıyla karar aldı. Tescilli markalar dışında, yabancı isim ve harflerle adlandırılan işyerlerine ruhsat verilmeyecek.”

1026600cookie-checkÇanakkale’de işyerine Türkçe zorunluluğu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.