Çanakkale’den ‘mektup’ var

Eceabat Kaymakamı Bülent Uygur, yaptığı açıklamada, Çanakkale Savaşları’nın 95. yıl dönümü nedeniyle Kaymakamlık olarak bir dizi proje hazırladıklarını söyledi.

Bu projelerden birisinin de Türk askerinin cephede yazıp, gönderdiği mektupları derleyip, kitap haline getirmek olduğunu anlatan Uygur, savaş döneminde, posta hizmetlerinin de devam ettiğini belirtti.

Türk Posta Teşkilatının savaş döneminde Eceabat’ta daha bir gayretle faaliyet gösterdiğini ifade eden Uygur, ”O dönemde çeşitli posta alım merkezleri bulunuyordu. Cephede bir yandan düşmanla savaşan asker, savaşı, kendi durumunu, yaşadıklarını kaleme aldıkları mektuplarla ailelerine, arkadaşlarına ya da sevdiklerine bildiriyordu” dedi.

Projeyi Yrd.Doç.Dr. Ömer Çakır’ın ”Mektuplar” adlı çalışmasından esinlenerek ortaya çıkardıklarını belirten Uygur, şunları söyledi:

”Çalışmasında, 600 mektubu bir araya getiren hocamızla görüştük. Onun çalışması bilimsel kaygılarla yazılmış bir eserdi. Biz ise daha sade, herkesin rahatlıkla ulaşabileceği bir çalışma yapmak istedik. Hocamızı ilçemizi davet ettik. 600 mektup arasından 33’ünü belirledik ve bunları kitaplaştırma yoluna gittik. Böylelikle projemizi Çanakkale Savaşları’nın 95. yıl dönümünde oluşturduk.”

Uygur, kitapta, Çanakkale Savaşları kahramanlarının kendi kalemleriyle yazdıkları orijinal mektupların, Türkçe’ye çevrilmiş şekliyle de okuyucuya ulaşacağını belirtti.

1074990cookie-checkÇanakkale’den ‘mektup’ var

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.