Aşnan Tiyatrosu’ndan Alamancılar

Tamamen gönüllülerden oluşan, iş ve okul dışındaki boş zamanlarını tiyatroya adayan; tiyatro aracılığıyla kültürümüzü gençlerimizle ve diğer uluslardan insanlarla paylaşmak isteyen tiyatro aşığı sanatseverlerin oluşturduğu AŞNAN Tiyatro Topluluğu, yeni oyunları “ALAMANCILAR”ın  prömiyerini Berlin’deki Tiyatrom’da gerçekleştirdiler.

İsmail Erol’un yazıp ve yönettiği ALAMANCILAR adlı iki perdelik komedi, Almanya’dan izine giden bir işçi ailesinin zahmetli yolculuğunu ve Türkiye’deki maceralarını anlatıyor.

A’dan Z’ye her konunun işlendiği ALAMANCILAR, dört dörtlük bir ekip çalışması. Oyunu yazan ve yöneten İsmail Erol, 1967 Erzurum doğumlu. 1979 yılından beri Almanya’da yaşıyor. 1984 yılında tiyatro ile tanışmış. Halkevi İşçi Tiyatrosu ve Birikim Halk Sahnesi’nde uzun yıllar oyunculuk yapmış. 2000 yılında ASMEN Tiyatro Topluluğu’nu kurmuş. Hem yönetmen hem de oyuncu olarak “Avrupa Pazarı”, “Kreuztanbul” oyunlarından sonra yeni oluşturduğu AŞNAN Tiyatro Topluluğu için “Alamancılar”ı yazmış.

Her oyunu kapalı gişe oynayan grubun diğer elemanları ise şunlar: Yönetmen Yardımcısı İlker Şenkaya, ışık ve ton Haydar Selçuk, suflör Tuba Teke, grafik Hüseyin D. Akkuş, stüdyo kayıt DJ Pascha. Oynayanlar ise: Canan Dil, Ejder Şahin, Ekin Can Erol, Emrah Akgül, Eylem Bozkaya, İlker Şenkaya, İsmail Erol, Mehmet Karagöz, Özer Ergül, Özlem Beytaş, Selda Erol, Veli Akkuş ve sahneyi tamamıyla dolduran başarılı iki genç oyuncu: özürlü çocuk rolünde Tuna Fırat, imam rolünde Serkan Ağca.

[email protected]   

1119760cookie-checkAşnan Tiyatrosu’ndan Alamancılar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.