ANAVATAN: DP’nin isim hakkı bizde

Anavatan Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Keçeciler ve Salih Uzun imzasıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına ve İçişleri Bakanlığı’na konuya ilişkin dilekçe gönderildi.


Dilekçede, Demokrat Parti’nin 08 Mayıs 2005 tarihinde yapmış olduğu Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Anavatan Partisi ile birleşmek amacıyla kapanma kararı verdiği, aynı kongrede Demokrat Parti’nin isim, amblem gibi hakları da dahil olmak üzere tüm hak, alacak, borç ve mallarının Anavatan Partisi’ne devredilmesinin açık bir dille karar altına alındığı belirtildi.


Demokrat Parti tüzel kişiliği adına Anavatan Partisi’nin muhatap kabul edildiği ifade edilen dilekçede, “Bunun en açık örneği, Anayasa Mahkemesi tarafından Demokrat Parti’nin 2004 ve 2005 yıllarına ilişkin mali denetimlerine ilişkin yazıları ‘Demokrat Parti Genel Başkanlığı (Anavatan Partisi Genel Başkanlığı)’ hitaplarıyla partimize tebliğ edilmiştir. Üstelik Anavatan Partisi ile birleşme kararı vermiş olan Demokrat Parti’nin Anayasa Mahkemesi’nce 2005 yılı mali denetim işlemleri henüz tamamlanmamış olup süreç devam etmektedir. Yani Demokrat Parti tüzel kişiliği resmi işlemler bakımından tamamen sonlanmamış bulunmaktadır. Aynı isimle yeni bir parti kurulması, resmi makamlar karşısında muhataplık ilişkisi bakımından karışıklığa da neden olabilecektir” denildi.


Dilekçede, basın yayın organlarından öğrenilen otuz kişi tarafından “Demokrat Parti” adı altında bir parti kurulması girişiminin geri çevrilmesi istendi.

1042730cookie-checkANAVATAN: DP’nin isim hakkı bizde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.