ANAVATAN seçiminde Özal’a tek oy

Anavatan Partisi 6. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde, genel başkanlığa Salih Uzun seçildi. 


Uzun, daha öncede partide genel başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu. Uzun, Genel Başkan seçilmesinin ardından yaptığı konuşmada, oy veren ve vermeyen herkese teşekkür ettiğini söyledi.


Salih Uzun, “Şu an dualarınıza ihtiyacım var. Allah muvaffak etsin, mahcup etmesin. Hep beraber ANAVATAN’ı Türk siyasetinin güçlü partisi haline getireceğiz” dedi.


Kongre, genel başkanlık seçiminin ardından ilk gün çalışmalarını tamamladı. Bugün, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) seçimleri yapılacak.


Bu arada, Uzun ile üçüncü tur oylamaya katılan Metin Karadayı’ya 2, ikinci tur oylamanın ardından çekildiğini açıklayan Murat Akdeniz’e 121, birinci turdan sonra çekilen Ahmet Özal’a da 1 oy çıktı.


SALİH UZUN?


Salih Uzun, 1970 yılında Gölcük’te doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden 1992 yılında mezun olduktan sonra siyaset bilimi alanında yüksek lisans yaptı.


Anavatan Partisi gençlik kolları genel başkanlığı görevini 1993-1997 yılları arasında yapan Uzun, 1997-2000 arasında Anadolu Ajansı yönetim kurulu üyeliği ve Anadolu Radyo ve Görüntülü Hizmetler Genel Müdürlüğü (ARG) görevlerini yürüttü.


2000-2002 yılları arasında Anavatan Partisi Çankaya İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Salih Uzun, Haziran 2002’de DİVHAN MADEN Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük görevine atandı.


Uzun, son olarak yürütmekte olduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı DÖSİM Genel Müdürlüğü görevinden ve memuriyetten istifa ederek ayrıldı. Anavatan Partisi’nde 2006 yılından bu yana genel başkan yardımcılığı görevini üstlenen Uzun, evli ve bir kız çocuğu babası.


İLGİLİ HABER: Partiyi küçülterek veda etti

1068730cookie-checkANAVATAN seçiminde Özal’a tek oy

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.