Anda kalmak, işimizi severek yapmak

**Doğru nefes alan kişiler her zaman daha kolay anda kalırlar, daha dengeli olurlar, hayatlarına daha olumlu olaylar çekerler ve kiloları her zaman hayallerindeki gibi olmaya başlar.

**Hayatımızda en güçlü olduğunuz nokta neresidir biliyor musunuz? ŞU AN! Çünkü enerjinizin %100”ü şu an sizledir.
Sizlere lise dönemimden örnekler vermek istiyorum. Lisede derslerimin yanında, sporla da epeyce uğraşırdım. İkisini birlikte kombine etmek için çok çabaladım ve sonunda sırrı çözdüm.
“Sevmek”.

Yaptığınız işi sevdiğinizde kolaylıkla ve sağlıklı bir şekilde devam eder. Ben her ikisini de sevdim. Sevince anda kalmaya başlıyorsunuz. Ders sırasında hiçbir şey düşünmedim sadece anda kaldım. Hayallerimi ve problemlerimi sınıf kapısının dışında bıraktım ve hocama konsantre olarak derslerimi dinledim.

“Anda kalmaya ve hocamı kolaylıkla dinlemeye niyet ediyorum” dedim.

Spor çalışmalarımı yaparken de kafama dersleri düşünce olarak getirmiyordum. Böylelikle her ne yapıyorsam, o an o hareket için yapıyordum. Sadece kendim için… Böyle yaptıkça, baktım ki yaratıcılığım artıyor, ilham geliyor, daha az yorulup, daha verimli olabiliyorum.

Yaptığınız iş her ne ise, severek, stressiz olduğunuz sürece her zaman yaratıcı olursunuz ve hiçbir zaman yorulmazsınız. Bu da anda kalmak demektir. Eğer işinizden mutlu olur keyif alırsanız asla yorulmazsınız ama işinizi severek yapmasanız kendi enerjinizi verdiğiniz için mutsuz ve yorgun olursunuz. Bu yüzden kendinizi evrenin koşulsuz sevgi enerjisine açmalısınız.

ANDA KALMAK VE NEFES

Bizler ne yazık ki nefes almayı bilmiyoruz. İlk nefesimizi hatırlamıyoruz, son nefesimizi de hatırlamayacağız büyük ihtimal.

Fakat şuan aldığımız nefesin bilincinde olabiliriz. Nefesinizle dost olun çünkü anda kalmanıza yardımcı olacaktır. Doğru nefes için burundan nefes alıyor ve burundan nefes veriyoruz. Nefesi göğsümüzden değil karnımızdan alıyoruz. Yani nefes alırken karnımız içine girmiyor, tam tersi bebekler gibi nefes alırken karnımızı şişiriyoruz. Ortalama üç saniye nefes alıp üç saniyede nefes veriyoruz. Doğru nefes alan kişiler her zaman daha kolay anda kalırlar, daha dengeli olurlar, hayatlarına daha olumlu olaylar çekerler ve kiloları her zaman hayallerindeki gibi olmaya başlar.

Hayatımızda en güçlü olduğunuz nokta neresidir biliyor musunuz? ŞU AN! Çünkü enerjinizin %100”ü şu an sizledir.

Düşüncelerimiz >>> Enerjiye Dönüşür >>> Enerjimiz Harekete Dönüşür >>> Hareketimiz Davranışlarımıza Dönüşür >>> Davranışlarımız Karakterimize >>> O da Geleceğimize Dönüşüyor…..

Ne düşünüyorsak >>> Onu Yaşarız

Sevgi ve Aşkla
Bülent Gardiyanoğlu

http://www.bulentgardiyanoglu.com
Facebook: www.facebook.com/bgardiyanoglu
Twitter: www.twitter.com/bgardiyanoglu

768230cookie-checkAnda kalmak, işimizi severek yapmak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.