ANKA'da toplu sözleşme imzalandı

TGS'den yapılan açıklamada "25 Eylül 2008 Perşembe günü, TGS Ankara Şubesi’nde gece geç saatlere kadar yapılan müzakereler sonunda ANLAŞMA ile sonuçlandı" denildi.


Anlaşma üzerine TGS, bugün saat 11.00 itibariyle başlatacağı grev uygulaması kararını kaldırdı.


Anlaşmaya göre, ANKA çalışanlarının ücretlerine 1 Ocak 2008 tarihinden geçerli olmak üzere enflasyon oranında zam yapıldı. Çalışanların ücretlerine sözleşmenin ikinci yılı olan 1 Ocak 2009 tarihinden geçerli olmak üzere TÜFE+3 puan oranında zam yapılacak.


Diğer sosyal yardımlarda da sözleşmenin birinci ve ikinci yılları için enflasyon oranında artış sağlandı. Ayrıca toplu sözleşmeye göre çalışanlara Ekim ayında 150 YTL giyim yardımı, 155 YTL bayram yardımı verilecek. ANKA çalışanlarının yılda 4 maaş tutarında da ikramiye hakkı bulunuyor.


TGS, açıklamasında şöyle denildi:


"Toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlanmasında katkı sağlayan ANKA Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyoruz. Grev aşamasına kadar gelinen bir noktada taraflar arasında anlaşma koşullarının doğmasında ANKA çalışanlarının gösterdiği kararlılık, sendikal dayanışma ve birliktelik ise her türlü takdirin üzerindedir.


Üyelerimizin, en temel sendikal hakkı olan greve çıkma konusundaki sabırlı ve inançlı tavırları, hem kendilerine hem de sendikalarına duydukları güven, tüm medya çalışanları için büyük bir mücadele ve başarı örneği oluşturacak niteliktedir. Tüm Üyelerimize bu süreçte gösterdikleri anlayış için şükranlarımızı sunuyoruz. Saygılarımızla."

1067200cookie-checkANKA'da toplu sözleşme imzalandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.