Ankara Katliamı anması engellendi, 11 kişi gözaltına alındı

10 Ekim anması için Ankara Garı’na yürümek isteyenleri engelleyen polis, gençlik örgütlerinden çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Aileleri engellemek içinse pandemi bahane edildi.

10 Ekim anması için Ankara Garı’na gitmek için Ulus Metro’da toplanan gençlik örgütlerine polis müdahale etti, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Gar Meydanı’na gitmelerine izin verilmeyen 10 Ekim aileleri ve anmaya katılan vatandaşlar katledilen 103 kişiyi Ulus metro çıkışında andı.

AİLELERİN GARA YÜRÜYÜŞÜ ENGELLENDİ

Metro çıkışında katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri ile CHP Milletvekilli Murat Emir, HDP’li milletvekilleri Kemal Bülbül ve Mehmet Rüştü Tiryaki’nin de aralarında bulunduğu kalabalık polisler tarafından engellendi. Pandemi gerekçesiyle yürüyüşe izin verilmeyeceğini söyleyen polis, 11 kişiyi gözaltına aldı.

Polis tarafından ailelere dağılmaları yönünden anons geçilirken ailelerin “Katil devlet hesap verecek”, “10 Ekim’i unutma unutturma” sloganlarıyla bekleyişini sürdürdü. Polis “10 Ekim’i unutma, unutturma” diyen ailelere “İçinizdeki provokatörlere kanmayın” derken, yolu trafiğe kapadıkları için ise suç işledikleri yönünde anons yaptı. Gar Meydanı’na gidemeyen aileler, Ulus metro çıkışında katliamda yaşamını yitirenlerin isimlerini tek tek haykırarak, anmayı gerçekleştirdi.

10 Ekim aileleri ve anmaya katılan vatandaşlar alandan ayrılırken Ankara Adliyesi önünde “Toplu yürümeyin, parça parça gidin” denilerek uyarıldı. Çıkan kısa gerginliğin ardından polis amiri “Hiç acımayın bağırma çağırma olduğunda direk müdahale edin” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

2458790cookie-checkAnkara Katliamı anması engellendi, 11 kişi gözaltına alındı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.