Ankara miyoptu hipermetrop da oldu

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye’nin komşuları Suriye ve Lübnan ile yakın ve iyi ilişkiler içerisinde olduğu, bu ülkelerde yapıcı bir diyalogun bulunduğu belirtilerek şöyle denildi:   


“Lübnan’ın bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne ve birliğine büyük önem veren Türkiye, bu çerçevede 1559 sayılı BMGK kararını da desteklemiş ve bu kararın uygulanmasına verdiği desteği çeşitli vesilerle açıklamıştır. Lübnan’daki son gelişmeler çerçevesinde bu kararın gecikmeksizin uygulanması hayati bir önem kazanmaktadır.”   


Nisan ayında Lübnan’da yapılması planlanan seçimlerin demokratik bir ortamda gerçekleştirilmesinin önemi vurgulanan açıklamada “Bölgemizin yeni tırmanmalara ve gerginliklere tahammülü bulunmamaktadır” uyarısına yer verildi.


İsrail 1967’de Filistin topraklarındaki işgalini büyütürken Mısır’ın Golan Tepeleri’ni işgal etmiş, 125 Suriye köyünü yakarak halkı göçe zorlamıştı.


ESAD-LAHUD GÖRÜŞMESİ BAŞLADI 
Bu arada Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ve Lübnan Devlet Başkanı Emil Lahud, Suriye birliklerinin Lübnan’dan çekilmesini görüşmek üzere Suriye’nin başkenti Şam’da biraraya geldi.


Lübnanlı yetkililer, Suriye’nin iki aşamalı çekilme planının kabul edilmesinin beklendiğini ve en azından ilk aşama için takvim belirleneceğini ifade ettiler.
Yetkililere göre, görüşmenin ardından oluşturulacak ortak askeri komite, planın ilk aşaması olan birliklerin Lübnan’ın doğusundaki Bekaa Vadisi’ne çekilmesi konusunda harekete geçecek.


Bu arada, Esad-Lahud görüşmesi sürerken, Lübnan’da, başkent Beyrut’un doğusundaki dağlarda konuşlanmış Suriye birliklerinin de toparlanmaya başladığı bildirildi. 


 BEYRUT’TA 40 BİNDEN FAZLA KİŞİ TOPLANDI 
Eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri’nin öldürülmesinin 21. günü dolayısıyla muhalefetin çağrısı üzerine, başkent Beyrut’taki Şehitler Meydanı’nda 40 binden fazla kişi toplandı. Göstericilerin, ”Suriye dışarı, özgürlük, bağımsızlık” şeklinde sloganlar attıkları kaydedildi. (ANKA-aa) 


AÇIK GAZETE: Türkiye’nin Orta Doğu’daki bütün işgalciler dışarı demesi gerekirdi… 1967’de Filistin topraklarındaki işgalini büyütmenin yanısıra Golon Tepelerini işgal eden İsrail’i, burnunun dibi saıylan Irak’taki ABD ve İngiliz işgalini görmemezlikten gelip ABD Dışişleri sözcüsü gibi konuştu…


ABD şefliğinde Suriye aleyhtarı koroda önce BM Kofi Annan ses verdi, sonra önem sırasına göre AB ülkeleri ve en arkada da Türkiye solo yaptı… Ankara bu güdümlü politikasıyla ne yakını ne de uzağı görebiliyor…

1019440cookie-checkAnkara miyoptu hipermetrop da oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.