Ankara İran-AB görüşmesini doğruladı

Laricani ve Solana’nın 25 nisan çarşamba günü Türkiye’de görüşeceğini doğrulayan kaynaklar, toplantının hangi kentte yapılacağının henüz kesinleşmediğini bildirdiler.


Kaynaklar, 17 nisanda Türkiye’ye ziyarette bulunan İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki’nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül yaptığı görüşmelerde, nükleer sorunun diplomatik yollardan çözülmesini arzu ettiklerini ve bu konuda Türkiye’nin yardımının kendilerini memnun edeceğini ilettiğini belirttiler.


Görüşmeler çerçevesinde AB’nin de konuya olumlu yaklaştığının öğrenildiğini bildiren kaynaklar, Solana’nın Dışişleri Bakanı Gül ile 19 nisandaki telefon görüşmesinde, Laricani ile görüşmenin çarşamba günü olabileceğini bildirdiğini, Gül’ün de görüşmenin Türkiye’de yapılması önerisini getirdiğini ifade ettiler. Kaynaklar, AB ve İran’ın görüşmenin Türkiye’de yapılması konusunda mutabık kaldıklarını bugün teyit ettiklerini bildirdiler.


İran’ın yarı resmi haber ajansı Fars, Laricani ile Solana’nın çarşamba günü Türkiye’de bir araya gelme konusunda anlaştığını duyurmuş, Solana da AB dışişleri bakanları toplantısı için geldiği Lüksemburg’da haberi doğrulamıştı.


Solana ile Laricani, BM Güvenlik Konseyinin geçen ay İran’a yönelik yeni yaptırım kararı almasından bu yana ilk kez bir araya gelecek.

1041530cookie-checkAnkara İran-AB görüşmesini doğruladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.