Ankara Solin için devreye girdi

5 yaşındaki Solin için sosyal medyada başlatılan kampanyayı gören Bakan Şahin, Mardin Valisi’ni arayarak, Solin’in durumu hakkında bilgi aldı.

Solin’in ağabeyi Mirhat’ın da epilepsi hastası olduğunu öğrenen Fatma Şahin, Vali’ye iki kardeşin tedavileri için “ne gerekirse yapılması, gerekirse tedavi için Ankara’ya getirilmeleri” talimatı verdi.

Bunun üzerine, anneleri Hanım Onur’un tutuklu, babalarının ise kayıp olduğu Solin ve Mirhat’ın bakımını üstlenen aile bireyleri temasa geçildi. Şimdi Onur kardeşlerin tedavi için Ankara’ya getirilmeleri için ailenin onayı bekleniyor.

KCK davasından 2011 Eylül ayında gözaltına alınıp tutuklanan BDP’li Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur’un, lösemi hastası 5 yaşındaki kızı Solin ve epilepsi hastası 7 yaşındaki oğlu Mirhat’a kavuşması için imza kampanyası başlatılmıştı.

Uygulanan tedavinin cevap vermediği Solin, yanında olmadığı için annesine küsmüş, kimseyle konuşmuyordu. Solin’in babası da aynı dava kapsamında firari sanık konumunda.

Hanım Onur’un avukatları, Solin ve Mirhat’ın durumlarının gözününde bulundurularak müvekkilinin tutuksuz yargılanmasını istemiş ancak bu talep mahkemece reddedilmişti. Ankara Solin için devreye girdi

Annesi KCK’dan tutuklu olan Solin için başlatılan kampanya sonuç verdi. Gazeteport

1373070cookie-checkAnkara Solin için devreye girdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.