Ankara’da direniş sürüyor…

Kuğulu Park’ta toplanan binlerce kişi, Taksim meydanındaki gibi renkli görüntüler oluşturdu. Park içinde çadır kuran göstericilere yoldan geçenler de korna çalarak destek verdi. Bu arada göstericiler trafiği kapatmak isterken, bir grup ise pankartlar açıp “lütfen trafiği kapatmayın” şeklinde uyarılarda bulundu.

ANKARA TUNALI’DA GEZİ PARKI ŞENLİĞİ / FOTOGALERİ

CHP MİLLETVEKİLLERİ ALANDA

Oktay Ekşi, Süheyl Batum, Emine Ülker Tarhan, Aylin Nazlıaka’dan oluşan bir grup CHP milletvekili de eyleme destek verdi. CHP milletvekilleri Süheyl Batum ile Aylin Nazlıaka, “lütfen trafiği açın” pankartı taşıyarak göstericileri yolu kapamamaları konusunda uyardı. Bu arada bazı vatandaşların evlerinde yemek ve sandviç yaparak göstericilere getirdikleri görüldü. Bazı göstericiler vuvuzela çalarak, Tunalı Hilmi Caddesi boyunca yürüdü. Toplanan kalabalığa rağmen önceki günlere göre etrafta daha az sayıda polis olması da dikkat çekti.

ANKARA’DA SON DURUM

Topçu Kışlası protestolarıyla başlayan eylemler onuncu gününde de devam ediyor. Kızılay’da kalabalık bir grup bulunuyor. İnsanlar meydana akın etmeye devam ediyor. Şimdilik trafik açık ve müdahale yok. Bu arada lker ve Dikmen’deki kalabalık bir araya geldi. Yaklaşık 5 bin kişilik grup Polisevi’ne doğru yürüyüşünü sürdürüyor.

ANKARA’DAN MESAJ VAR…

Sosyal medyada paylaşılan Ankara mesajları şöyle:

HER YER KIZILAY, HER YER DİRENİŞ!

“Arkadaşlar dünya basınının gözü Taksim’in üzerinde, oraya buradaki gibi saldıramıyor polis şu anda. Bu yüzden direniş durulmuş gibi görünüyor. Oysa Ankara oranın kaç katı büyüklükte bir saldırıya maruz kalıyor, apartmanların içine atılan gaz bombalarından insanlara atılan dayaklar, gözaltılar ve plastik mermilere kadar burada işkence tüm hızıyla ve gittikçe şiddetlenerek sürüyor. Aynı ilk olaylar başlarken olduğu gibi sosyal medya aracılığı ile dikkatleri Ankara’nın da üzerine çekmek lazım. Sizden ricam bir şekilde dikkatleri artık Ankara’nın da üzerine çekerek buradaki direnişi de insani boyutlara taşımamıza yardımcı olmanız. Bizler de bu haklı direnişimizde kaçmadan, korkmadan, bir yerlere saklanmak durumunda kalmadan fikirlerimizi söyleyebilmek istiyoruz. Bize yardım edin! Çünkü şu anda HER YER KIZILAY, HER YER DİRENİŞ!”

“YOLA DEVAM!”

“Ankara’da 3 gün önce göz altına alınan 694 kişiden biriyim. Kalabalık bir çevik kuvvet ekibi tarafından çok ağır darp edildim, büyük hakaretlere ve suçlamalara maruz kaldım ama iyiyim hatta inanın hiç bu kadar iyi olmamıştım. Geleceğimiz çürümekteyken vücudumdaki çürüklerin gerçekten hiç bir önemi yok. . Gönüllü avukatlar bizim için ellerinden geleni yaptılar. Onlara nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Bu süreç boyunca çok şey gördüm, perde arkasını gördüm. Sizin bilmediğiniz şeyler gördüm. Böylece hep güçlü ve daha güçlü olmamız gerektiğini, var gücümüzle direnmemiz gerektiğini daha daha bir kavradım. Lütfen direnmeye devam edelim. Barışçıl şekilde direnişimizi sürdürelim. Sakın bırakmayalım. Poliste ciddi anlamda tükenmişlik ve bezginlik hakim. Lütfen bu muhteşem birlik beraberlik ve dayanışmaya var gücümüzle devam edelim!! Bunun sürdürülmesi gerçekten çok çok önemli! herkese çok teşekkürler.”

AYKAN ÖZENER’DEN ANKARA EYLEM FOTOĞRAFLARI

1384480cookie-checkAnkara’da direniş sürüyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.