Ankara’da festival

Atatürk Kültür Merkezi’nde (Hipodrom Alanı) 3-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalde birbirinden ünlü ses sanatçıları konserler verecek, ilginç ve renkli oyun gruplarının yer alacağı oyun sokağında çocuklara yönelik gösteriler sunulacak, yarışmalar düzenlenecek, tiyatro gösterileri gerçekleştirilecek. Ayrıca festival alanında vatandaşlar birbirinden değişik ürünlerin yer aldığı yüzlerce stantta gıdadan, giyime kadar her türlü ihtiyaçlarına cevap vermek üzere özel olarak hazırlanan sokaklarda hem keyifli, hem de hesaplı alışveriş imkanı bulacaklar.

Her akşam ayrı ünlü bir sanatçının konseriyle de eğlencenin doruğuna ulaşacak olan Başkentli vatandaşlar, yaz tatilini Ankara’da geçirmenin keyfini çıkaracak.

Gündüz ayrı, gece ayrı eğlence dolu saatler yaşayacak olan vatandaşlar, düzenlenecek konserler öncesinde uluslararası folklor ekiplerinin oyunlarını, çeşitli gösteri gruplarını ilgiyle izleyip, alışveriş yapmanın keyfini yaşarken, çocuklar da düzenlenen yarışmalara katılarak, tatillerini doyasıya yaşayacaklar.

GIDADADAN GİYİME İNDİRİMLİ ALIŞVERİŞ İMKANI

3 Temmuz Cuma günü kapılarını açacak olan Büyük Ankara Festivali’nde tüm vatandaşlar, eğlencenin yanında hesaplı alışveriş için özel olarak oluşturulan satış sokaklarında birbirinden zengin çeşitteki ürünleri kaliteli ve ucuza alma imkanı da bulacaklar.

Ankara Ticaret Borsası, Ankara Sanayi Odası, Ayakkabıcılar ve Çantacılar Meslek Odası, Ankara Giyim Sanayicileri Derneği ve GİMAT esnafı başta olmak üzere birçok meslek ve esnaf odasının da standlar oluşturacağı festival alanında, tüm vatandaşlar keyifli ve hesaplı alışverişi de doyasıya yaşama fırsatı elde edecekler. Festivalin büyüklere hitap eden ve en çok ilgi göreceği planlanan etkinliği olarak sayılan alışveriş sokaklarında, birbirinden değişik ürünlerin sergilendiği standlarda, outlet (indirimli) alışveriş imkanıyla gıdadan, giyime kadar birçok ihtiyacını karşılayabilecek olan Başkentliler, hesaplı alışveriş imkanı da bulmuş olacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 3-12 Temmuz tarihleri arasında AKM alanında, Cumhuriyet tarihinin en büyük festivalini ikinci kez gerçekleştirileceğini belirterek, tüm Ankaralılar başta olmak üzere, tatillerini Başkent’te geçirmek isteyen vatandaşları da festivale davet etti. Başkan Gökçek, 10 gün boyunca Türkiye’nin en büyük starlarının Ankaralılarla buluşacağını da belirten Başkan Gökçek, bu yıl da ücretsiz oyun aletlerinde çocukların çılgınca eğleneceğini ve düzenlenecek yarışmalarda binlerce top ve oyuncak dağıtılacağını kaydetti. Başkan Melih Gökçek, “10 gün boyunca Türkiye’nin en büyük 18 starı sizlerle buluşacak. Çoluk çocuk herkes bu festivale katılacak. Çünkü öyle eğlenceler ve gösteriler var ki, mübalağa etmiyorum hayran kalmamak elde olmayacak. Cumhuriyet tarihinde böyle bir festival yapılmadı. Sabahtan akşama kadar eğlenceye doyacak olan vatandaşlarımız, festival boyunca ucuz ve kaliteli alışverişin de keyfini çıkartacak” dedi.

ZAFER ÇARŞISI’NDAN KIZILAY’A KORTEJ

Büyük Ankara Festivali, 3 Temmuz Cuma günü saat 10.00’da Zafer Çarşısı önünde oluşturulacak kortejin Kızılay’a yürüyüşü ile başlayacak. Festivalde, Kültür Merkezinde kurulan dev çadırlarda bilimsel toplantılar, sergiler, mini konserler, şiir dinletileri, tiyatro, dans ve folklor gösterileri düzenlenirken bilim, sanat, eğitim, kültür, alışveriş ve oyun sokakları oluşturulacak.

Festivalde Büyükşehir Belediyesi’ne ait 30 birim, kendilerine ayrılan sokaklarda çalışmaları hakkında Başkentlilere sesli ve görüntülü bilgi verirken, Belediye şirketleri de yine aynı alanda faaliyetlerini Ankaralılara aktaracaklar. Spor kulüpleri alanda gösteriler düzenlerken, Ankara’da bulunan bazı Büyükelçilikler ülkelerini tanıtıcı etkinlikler yapacaklar. Aralarında yabancı folklor gruplarının yer aldığı halk oyunları ekipleri, festival boyunca gösterilerini sunarken, Başkent’teki bazı üniversiteler de kendi stantlarında okullarını tanıtıcı faaliyetlerde bulunacaklar. Ankara’nın tüm ilçe ve beldelerini bir araya getirerek toplu tanıtımın gerçekleştirileceği festivalde, her ilçe ve belde, “İlçeler Sokağı”nda yörelerinden örnekler sunacak.

SANAT VE OYUN SOKAKLARI

Festival alanında kurulacak “Sanat Sokağı”nda, Ankaralılar sanatla içiçe olacak. Şiir dinletileri ve stand-up gösterilerinin yanı sıra halk oyunları gösterileriyle renklenecek festivalde Başkentliler sanata da doyacak. İlginç ve renkli oyun gruplarının yer alacağı oyun sokağında çocuklara gösteriler sunulacak, yarışmalar düzenlenecek, özel gösteriler gerçekleştirilecek. Dev plastik oyuncak kaydıraklar, Gokart mini otomobil yarışları, plastik yüzme havuzları, dev şişme oyuncaklar, penaltı atış noktaları bulunan festival alanında, buz pateni, langırt ve basketbol yarışmaları düzenlenecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin Mogan, Harikalar Diyarı, Göksu, Mavi Göl, Dikmen Vadisi, Esenboğa Yolu gibi bazı rekreasyon alanları başta olmak üzere Başkente görsel güzellik kazandıran düzenlemelerin mini örnekleri sergilenerek, Ankaralıların kentsel gelişim ve kentsel odaklar hakkında yakından bilgi edinmesi sağlanacak.

Festival kapsamında düzenlenecek bir başka muhteşem etkinlik de Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenerek gelenekselleştirilen toplu düğün şöleni olacak. Muazzez Ersoy ve İzzet Yıldızhan’ın konserleriyle 209 çifte unutamayacakları bir düğün yaşatılacak olan festivalin bu etkinliğinde de Başkentli vatandaşlar hep birlikte bu güzel törene şahitlik yapacaklar.

ANKARA GECELERİ KONSERLERLE ŞENLENECEK

Hipodrom Alanı’nda (AKM) yapılacak bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Büyük Ankara Festivali”nde birbirinden ünlü ses sanatçıları da konserler verecek. 18 ayrı sanatçının Ankara gecelerine sesleriyle renk vereceği festival kapsamında ayrıca Behzat-Süheyl Uygur kardeşler de şovlarıyla, Karadeniz Folklor ve Kolbastı Ekibi de gösterileriyle Başkentlilere unutulmaz geceler yaşatacak. Festivalin açılış günü olan 3 Temmuz Cuma günü ünlü sanatçı Serdar Ortaç’la ilk gün heyecanını üzerlerinden atmak için bir araya gelecek olan Başkentliler, 10 gün boyunca her akşam konserlerle Ankara gecelerini renklendirecekler.

Her gün birbirinden ünlü sanatçıların Başkentlilerle buluşacağı konser programı şöyle:

3 Temmuz Cuma : Serdar Ortaç

4 Temmuz Cumartesi : Yeşim Salkım ve Kıraç

5 Temmuz Pazar : Demet Akalın ve Kutsi

6 Temmuz Pazartesi : Mustafa Sandal

7 Temmuz Salı : İsmail Türüt, Zeynep Başkan, Gökhan Birben

8 Temmuz Çarşamba : Ebru Gündeş

9 Temmuz Perşembe : Zara ve Uğur Işılak,

10 Temmuz Cuma : Ferhat Göçer

11 Temmuz Cumartesi : Muazzez Ersoy ve İzzet Yıldızhan, 209 gelin ve damadın düğün töreni

12 Temmuz Pazar : MFÖ Konseri

740430cookie-checkAnkara’da festival

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.