Ankara’da patlama: 30 ölü

Ankara’da meydana gelen patlamada 30 kişi hayatını kaybetti, 126 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, saat 10.04’te, “Emek, barış, demokrasi” mitinginin toplanma yeri olan tren garı kavşağında iki ayrı patlama meydana geldi.

Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

İçişleri Bakanlığı, patlama sonucunda ilk belirlemelere göre 30 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 126 vatandaşın ise yaralandığını bildirdi. Yapılan ilk açıklamada ölü sayısı 20 olarak duyurulmuştu.
Patlama nedeniyle tarihi tren garının da büyük hasar aldığı öğrenildi.

GÖZALTILAR VAR

Öte yandan patlamanın gerçekleştiği alanda zaman zaman gerginlik yaşanıyor. Vatandaşları güvenlik bölgesi dışına çıkarmaya çalışan polis, bazı kişileri gözaltına aldı.

CANLI BOMBA ŞÜPHESİ

Patlamanın canlı bombadan kaynaklanmış olabileceği iddia ediliyor.

Olay yerinde incelemelerine devam eden polis ekipleri, bombanın güçlendirilmesi için kullanıldığı tahmin edilen “bilye”leri de olay yerinden topluyor.

5 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Ankara’da tren garının bulunduğu bölgede meydana gelen patlamaya ilişkin 5 savcının görevlendirildiği bildirildi.

NUMUNE’DE YER KALMADI

Patlamaların ardından Kızılay ve Sıhhiye’ye yollar kapatıldı, güvenlik önlemleri artırıldı. Patlamada yaralananların, Dışkapı, Numune, Gazi, Hacattepe, Mustafa Kemal Atatürk Hastanelerine kaldırıldığı öğrenildi. Numune Hastanesi’nin acil servisinde yer kalmadığı da gelen bilgiler arasında.

DAVUTOĞLU BİLGİ ALDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’da meydana gelen patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Selami Altınok ile görüştü. Davutoğlu, aynı zamanda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan da olayda hayatını kaybedenler ve yaralıların durumuyla ilgili bilgi aldı.

ÖMER ÇELİK: BÜYÜK BİR PROVOKASYON

Saldırıya ilişkin NTV canlı yayınına telefonla bağlanan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, saldırıyı provokasyon olarak nitelendirdi.

“Bu kadar vatandaşımızın hayatını kaybettiği terör saldırısı bizi son derece üzdü. Bu terör saldırısını gerçekleştiren her kimse lanetliyoruz” diyen Çelik şunları kaydetti:

“Teşkilatlarımıza programlarla ilgili gereken düzenlemelerin yapılması talimatını verdik. Bu saldırı son derece vahşi ve katliama yönelik bir eylemdir. Seçim öncesi böyle bir saldırının gerçekleşmesi son derece provokatif bir eylemdir. Saldırıya ilişkin incelemeler sürüyor. Henüz canlı bomba olup olmadığını doğrulayamıyoruz. Görgü tanıkları canlı bomba olarak ifade etti ama bunu söylemek için henüz erken. Önemli olan yaralı vatandaşlarımızın sağlıklarına kavuşmasını ve paniğin sona ermesini sağlamak. Olay Başbakanımız başkanlığında toplanan güvenlik zirvesinde detaylı olarak masaya yatırılacak.”

1466350cookie-checkAnkara’da patlama: 30 ölü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.