Ankara’da İsrail protestosu

Kızılay Sakarya Caddesi’ndeki eylemde, gruptakiler, “İsrail’i durdurun”, “İsrail işgaline son” döviz ve pankartları taşıyıp, ”Filistin halkı yalnız değildir”, “Lübnan halkı yalnız değildir”, ”Haydut İsrail, Filistin’den defol”, “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” şeklinde sloganlar attılar.


DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, “İsrail’in Lübnan ve Filistin’de uyguladığı insan hakları ihlali ile ilan edilmemiş savaşa son vermesi gerektiğini, barışın sağlanmasını engelleyen her türlü şiddete karşı olduklarını” söyledi.


İsrail’in tüm değerleri hiçe sayarak katliam yaptığını savunan Görgün, bütün bölgeyi tehdit eden İsrail’in durdurulması gerektiğini ifade etti.


“Bir insanlık dramının yaşandığı Filistin ve Lübnan’da, ABD’yi arkasına alan İsrail’in estirdiği teröre daha fazla seyirci kalınamaz” diyen Görgün, bölgenin her türlü terör ve şiddet politikalarından arındırılması ve acılara son verilmesini istedi.


Görgün, İstanbul’da başlayan ve Ankara’da da devam edecek kampanya kapsamında toplanacak imzaların TBMM, İsrail ve BM’ye iletileceğini söyledi. Görgün, kampanyanın savaş sona erene kadar devam edeceğini belirtti.


Tayfun Görgün’ün konuşmasının ardından sendika üyeleri, vatandaşlara “Dünyanın bütün barışçıları birleşin İsrail’i durdurun” başlıklı bildiriyi dağıttılar. 

1032260cookie-checkAnkara’da İsrail protestosu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.