Ankara’da üst düzey alarm

Diyarbakır’dan akşam üzeri saatlerinde gelen “13 askerin şehit olduğu” haberi, Ankara’yı alarma geçirdi. Köşk’te yapılan YAŞ zirvesi sonrasında İstanbul’a gidecek olan Başbakan Erdoğan, havaalanı yolundan döndü ve Güvenlik toplantısı yaptı.

Çankaya Köşkü’nde dün saat 13.30’da yapılan Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org. Koşaner’in katıldığı, iki saat süren YAŞ zirvesinin ardından Başbakan Erdoğan programı dolayısıyla İstanbul’a gitmek üzere hareket etti. Ancak tam bu sırada Diyarbakır’dan, Silvan kırsalındaki çatışmada 13 askerin şehit olduğu, 7 askerin de yaralandığı bilgisi geldi. Başbakan Erdoğan bu haber üzerine İstanbul’a gitmekten vazgeçti, havaalanı yolundan geri döndü ve Güvenlik Zirvesini topladı. Başbakanlık’taki toplantıya Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner, Jandarma Genel Komutanı Org. Necdet Özel, MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı. Jandarma Genel Komutanı Org. Özel’in elinde büyük boy bir Türkiye haritası ile Başbakanlığa geldiği görüldü.

İki komutan bölgeye gitti

Saat 18.00’de başlayan ve son dönemde gelen en yüksek şehit haberi üzerine yapılan toplantıda olay çok boyutlu olarak ele alındı. Saldırının nasıl gerçekleştiği, nerede olduğu harita üzerinden değerlendirilirken, olay yerinde süren operasyonların bilgisi de Başbakanlığa dakika dakika iletildi. Genelkurmay Başkanı Org. Koşaner, 45 dakika sonra Başbakanlık’tan ayrılarak, Genelkurmay Karargahına gitti. Kısa süre sonra önce Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Erdal Ceylanoğlu’nun, ardından da Jandarma Genel Komutanı Org. Özel’in bölgeye gittikleri belirtildi. Bir saat 10 dakika süren toplantı sonrasında Başbakan Erdoğan da Başbakanlık Merkez Bina’dan ayrıldı. Erdoğan, özel uçak DAP ile saat 19.50’de İstanbul’a gitti.

İki bakan bugün gidiyor

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile bu sabah Diyarbakır’a gidecek. Bozdağ’ın, Diyarbakır’daki terör saldırısı haberinin ardından İçişleri Bakanı Şahin ile telefon görüşmesi yaptığı öğrenildi. Bozdağ’ın, Şahin ile bu sabah Diyarbakır’a giderek incelemelerde bulunacağı belirtildi.

Tarih dikkat çekici

Olayın 14 Temmuz’da meydana gelmiş olması da dikkat çekti. 12 Haziran seçimlerden önce Öcalan, avukatlarıyla yaptığı görüşmede, “15 Temmuz’a kadar talepler konusunda adım atılmazsa, bölgenin karışacağı, örgütün ne yapacağı konusunda bir dahlinin olamayacağını” söylemişti.

Vatan

1299760cookie-checkAnkara’da üst düzey alarm

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.