Ankara’da terör zirvesi

İşte böylesine kritik bir zamanda Ankara da bir o kadar kritik bir toplantıya evsahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Türkiye, Irak ve Amerika Birleşik Devletleri’nin katılımıyla Salı günü Ankara’da gerçekleşecek “üçlü zirve”, PKK ile mücadeleye ilişkin önlemlere odaklanacak.

Başbakan Erdoğan’ın “Üzerinde çalışıyoruz” dediği güneydoğu açılımının temelini oluşturan PKK’nın silah bırakması konusunda somut adımlar atılmaya başlandı.

Kandil’deki silahlı PKK terör örgütü üyelerinin Mahmur Kampı üzerinden eve dönmesi için Amerika, Irak ve Türkiye masaya oturuyor.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay toplantı için, “Toplantının gündemi tamamen terör arkadaşlar,terörün bütün boyutları” açıklamasında bulundu.

Ankara’da salı günü yapılacak zirvede, PKK üyelerinin eve dönüşünde birinci istasyon olması planlanan Mahmur Kampı masaya yatırılacak. Zirvede, Birleşmiş Milletler denetiminde, 11 bin insanın barındığı kampın nasıl boşaltılacağı ve PKK üyelerinin sosyal hayata nasıl hazırlanacağı tartışılacak.

İçişleri Bakanı Atalay’ın evsahipliğindeki toplantıya Irak Ulusal Güvenlik Bakanı Şirvan El Vaili’nin başında bulunacağı kalabalık bir Irak heyeti katılacak.

Toplantıda Amerikan tarafını, Bağdat’tan gelecek bir üst düzey komutan başkanlığındaki askeri heyet temsil edecek.

Kuzey Irak’taki PKK varlığının yok edilmesine yönelik alınan ve alınacak olan önlemler de toplantının bir diğer gündem maddesi…

Türkiye, “üçlü işbirliği”nin daha da geliştirilmesini isterken, özellikle Irak’ın katkılarını yeterli görmeyerek,çabalarını artırması gerektiğini düşünüyor.

FOTOĞRAF: İçişleri Bakanı Beşir Atalay

1211970cookie-checkAnkara’da terör zirvesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.