Ankara’da yoğun ‘AB’ diplomasi haftası

Hafta başında Türk-İş’in davetlisi olarak Ankara’da olması beklenen AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, sendikal haklarla ilgili toplantılara katılmasının yanı sıra üst düzey görüşmeler yapacak.


Rehn, 3 Ekim Salı günü Türk-İş tarafından düzenlenecek “AB Müzakere Sürecinde Avrupa Sosyal Modeli ve Sendikal Haklar” başlıklı toplantıya katılmasının ardından Meclis’e giderek, sırasıyla TBMM Başkanı Bülent Arınç ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış ile bir araya gelecek.


Olli Rehn’in daha sonra, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ile görüşmesi bekleniyor. Bu görüşme, AB’nin, Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesinin değiştirilmesi gerektiği konusundaki ısrarının sürdüğü bir dönemde yapılıyor olması açısından ayrı bir önem kazanıyor.


Olli Rehn, 4 Ekim Çarşamba günü de TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger ile sabah saatlerinde bir araya gelecek. Rehn, daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halen AB turunda olan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ve Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile görüşecek.


REHN’İN ARDINDAN MERKEL


Ankara 5-6 Ekim günlerinde, Olli Rehn’in ardından da AB dönem başkanlığını Ocak ayında Finlandiya’dan devralacak Almanya’nın Başbakanı Angela Merkel’i ağırlayacak.
Merkel, Ankara’da çok uzun kalmayacak, temaslarını İstanbul’da sürdürecek. 


 

1033960cookie-checkAnkara’da yoğun ‘AB’ diplomasi haftası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.