Ankara’dan “cadı avı”na tepki

İstanbul’da Taksim Gezi Parkı Direnişi Sözcülerinin de (Taksim Dayanışma Üyeleri) aralarında olduğu 100’e yakın insanın gözaltına alınması toplumsal muhalefet güçlerince tepkiyle karşılandı. Ülkenin dört bir yanında bu saldırıyı protesto etmek için emek ve demokrasi güçleri yürüyüşler ve basın açıklamaları düzenleyerek yaşananları protesto ettiler.

Ankara’da DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu, Ankara Tabip Odası ve TMMOB İKK’nın çağrısıyla bir araya gelen demokrasi güçleri, akşam saatlerinde AKP İl Örgütü Binası önüne düzenledikleri yürüyüşle baskı ve saldırıları protesto ettiler, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istediler.

Saat 18’de Kızılay’da İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelen Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, “HER YER TAKSİM HER YER DİRENİŞ “ pankartı açarak yürüyüşe geçtiler. Konur Sokaktan Meşrutiyet Caddesine yürüyenler, buradan Mithatpaşa Caddesini takip ederek Kocatepe Camii önüne ulaştılar. AKP İl Örgütü devletin silahlı güçlerinin yoğun koruması altında olduğu için yaklaşamayan Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, burada yaptıkları basın açıklamasıyla AKP hükümeti ve polisinin saldırılarını protesto ederek, bu saldırıların son bulmasını, gözaltına alınanların hemen serbest bırakılmasını talep ettiler.

Ortak açıklamayı okuyan TMMOB İKK Sözcüsü Özer AKKUŞ, konuşmasına şu sözlerle başladı;

“Yaklaşık 40 gündür Taksim Gezi Parkı süreci ile ilgili İstanbul, Ankara, Eskişehir, İzmir, Adana, Mersin, Samsun, Edirne, Kayseri, dersim başta olmak üzere ülkemizin dört bir tarafından yurttaşlarımızca sürdürülen mücadele, haklılığını ve meşruluğunu kanıtlamıştır.”

Taksim’i kimliksizleştiren ve Gezi Parkına topçu kışlasını dayatan plan değişikliğine karşı İdari Yargının verdiği iptal kararı mücadelelerinin haklılığını bir kez daha gösterdiğini belirten AKKUŞ, 27 Mayıs’dan bu yana Taksim Gezi Parkına yapılan müdahalenin hukuksuzluğuna işaret ederek, halka açık bir alanın polis tarafından işgal edilmesinin kanunsuz ve hukuka aykırı bulunduğunun bir kez daha ortaya çıktığını kaydetti.

1388850cookie-checkAnkara’dan “cadı avı”na tepki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.