Ankara’dan Gazze’de AA ofisini vuran İsrail’e tepki

İsrail’in Gazze Şeridi’nde Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binaya hava saldırısı düzenlemesinin ardından Ankara’dan art arda sert açıklamalar yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in Anadolu Ajansının Gazze ofisine yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türkiye ve Anadolu Ajansı, tüm bu saldırılara rağmen Gazze ve Filistin’in diğer bölgelerindeki İsrail terörünü ve zulmünü dünyaya haykırmaya devam edecektir” dedi.

İsrail güçleri tarafından Gazze’deki AA ofisinin bulunduğu binaya önce uyarı atışı yapıldı. AA çalışanları, uyarı atışının hemen ardından yanlarına alabildikleri birkaç eşya ile birlikte binayı boşalttı. Kısa bir süre sonra İsrail savaş uçaklarının en az 5 roketle düzenlediği hava saldırısı sonucu bina tamamen yıkıldı.

İsrail’in saldırısının ardından Ankara art arda sert açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, İsrail’e sert tepki gösterdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “İsrail’in Anadolu Ajansı’nın Gazze ofisine yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türkiye ve Anadolu Ajansı, tüm bu saldırılara rağmen Gazze ve Filistin’in diğer bölgelerindeki İsrail terörünü ve zulmünü dünyaya haykırmaya devam edecektir” dedi.

ABD: İSRAİL’İN YANINDAYIZ

İsrail ve Filistin arasındaki gerilime dair ABD’den açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, “İsrail’in yanındayız” mesajı verdi.

Sözcü Ortagus, “ABD, Gazze’den Hamas ve Filistin İslami Cihad’ın İsrail’deki masum sivillere ve toplumlara yönelik devam eden yoğun roket atışını kınıyor. Şiddetin sorumlulularına derhal bu saldırganlığı durdurma çağrısında bulunuyoruz” ifadesini kullandı.

Ortagus, “İsrail’in yanındayız ve menfur saldırılara karşı kendini savunma hakkını tam destekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

FİLİSTİN’DEN TEPKİ

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail’e karşı suskunluğun, bu ülkenin Filistin halkına karşı işlediği suçları artırmasına ve uluslararası hukuku ihlal etmesine cesaret verdiğini söyledi.

2295040cookie-checkAnkara’dan Gazze’de AA ofisini vuran İsrail’e tepki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.