Ankara’dan yurtdışındaki öğrencilere burs

Yapılan açıklama aynen şöyle:

“YVB başvuruları 7 Kasım 2014 – 19 Aralık 2014 tarihleri arasındadır. Başvurular www.ytb.gov.tr veya http://yvb.ytb.gov.tr internet siteleri üzerinden ulaşılacak elektronik forma bilgilerin girilmesi ve belgelerin yüklenmesiyle online olarak yapılabilecektir.

Program kapsamında yüksek lisans tez, doktora tez ve doktora sonrası çalışmalar desteklenecektir.

2014 yılında başvuruya açılacak olan bölümler şunlardır: Kimlik, Kültür ve Aidiyet Araştırmaları, Eğitim Araştırmaları, Ayrımcılık ve Hak İhlalleri, Göç Araştırmaları, Katılım Araştırmaları, Hukuk Araştırmaları, Akademik ve Entelektüel Durum, Sanat ve Edebiyat Araştırmaları.

Ayrıca, hukuk, siyaset, sosyoloji, psikoloji, pedagoji, tarih ve Türkoloji gibi sosyal bilim dallarında, yurtdışındaki Türk toplumunu ilgilendiren konularda araştırma yapan üstün başarılı araştırmacıların da başvurusuna imkân sağlanmaktadır.

Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, Avusturya, İngiltere, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, Finlandiya, Portekiz, Norveç, Danimarka, İrlanda, Malta, Lüksemburg, Lihtenştayn, ABD, Kanada ve Avustralya olmak üzere 21 ülkede ikamet eden vatandaşlarımızın başvurusuna açılacak burslar, her ülkeye göre farklı miktarlarda aylık burs imkânı sunmaktadır.”

Başvuru şartları, başvuru belgeleri, sıkça sorulan sorulara ulaşmak ve başvuru yapmak için YVB internet sitesi ziyaret edilebilir: http://yvb.ytb.gov.tr

852360cookie-checkAnkara’dan yurtdışındaki öğrencilere burs

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.