Ankara’nın tamamı 3 gün susuz

Demetevler’de dün akşam patlayan kente su aktarımını sağlayan borunun onarımı ve özel bir maddeyle yapıştırılması işleminin 36 saatten önce tamamlanamayacağı, bu işlemin ardından suyun şebekeye ulaşması için 36 saat daha bekleneceği belirtilerek, Ankara’nın tamamına 3 gün süreyle su verilemeyeceği bildirildi.


 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkilileri, su borusunun ”boruların yıpranması” nedeniyle patladığını ifade ederek, ASKİ ekiplerinin aralıksız olarak çalışmalarını sürdürdüğünü kaydettiler.


Patlayan borunun tamirinin 36 saatten önce tamamlanamayacağını belirten yetkililer, ”Onarılan boru özel bir yapıştırıcı madde ile yapıştırılacak. Kuruması için aradan 1 günün geçmesi gerekiyor. Bunun yapılmaması halinde su verildiğinde yeniden boruda patlama oluşur. O nedenle süreyi beklemek zorundayız” görüşünü dile getirdiler.


36 saatin ardından Çamlıdere ve Kurtboğazı barajlarından kente su verileceğini anlatan yetkililer, suyun İvedik Arıtma Tesislerine gelerek, şebekelere ulaşması için bir 36 saat daha beklemek gerektiğini bildirdiler.


Söz konusu kesintilerin, Ankara’nın tamamını kapsadığını ve 3 gün boyunca süreceğini belirten yetkililer, ”3 gün sonra şebekeye su verilerek doyum noktasına ulaştıktan sonra, kesinti programının yeniden uygulanıp uygulanmayacağı saptanacak. Bu da tüm kamuoyuna duyurulacak” dediler.
 

1046590cookie-checkAnkara’nın tamamı 3 gün susuz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.