Anketler Papadopulos’u önde gösteriyor

Fileleftheros gazetesinde yayımlanan, Symmetron Market Research şirketinin 800 kişinin katılımıyla 30 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında yaptığı anketin sonuçlarına göre, Papadopulos, ikinci tura kalması halinde seçimi kazanacak.


Söz konusu ankette, seçiminin ilk turunda Tasos Papadopulos’a yüzde 32,1, ana muhalefet Demokratik Seferberlik Partisi’nin (DİSİ) desteklediği bağımsız aday Yannakis Kasulidis’e yüzde 28,7, AKEL Genel Sekreteri Dimitris Hristofyas’a yüzde 28,3 ve Kostas Themistokleus’a yüzde 0,7 destek çıktı. Kararsızların oranı yüzde 10,1 olarak belirlendi.


Papadopulos ve Hristofyas’ın ikinci tura kalması durumunda, Papadopulos yüzde 42,8, Hristofyas yüzde 39,7 oy alacak. Bu iki aday arasında karar vermeyenlerin oranı yüzde 17,5 olarak ortaya çıktı.


Seçimde Papadopulos ve Kasulidis’in ikinci tura kalması durumunda, Papadopulos yüzde 51,6, Kasulidis yüzde 35,2 oranlarında destek verilecek. Bu seçenekte kararsızların oranı yüzde 13,2.
Hristofyas ve Kasulidis’in ikinci tura kalması durumunda ise Hristofyas yüzde 41,8, Kasulidis yüzde 37,9 oy alacak. İkisi arasında kalan kararsızların oranı yüzde 20,3’e çıkıyor.


“Başkanlık” sisteminin uygulandığı Kıbrıs Rum kesiminde, ilk turda başkan seçilebilmek için, adaylardan birinin toplam oyların yüzde 50’den fazlasını alması gerekiyor. Bunun olmaması halide, en çok oyu alan iki aday ikinci turda yarışıyor. İkinci turda en çok oyu alan aday Rum yönetimi lideri seçiliyor.


Papadopulos, 2003’teki seçimde, Annan Planı tartışmaları arasında, en güçlü rakibi Glafkos Klerides’i ilk turda geride bırakarak başkan seçilmişti. Papadopulos’un seçilmesinde, komünist AKEL partisinin önemli desteği olmuştu.

702030cookie-checkAnketler Papadopulos’u önde gösteriyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.