Çanlar Rum kesimi için çalıyor

Almanca yayın yapan Wall Street Journal Deutschland’ın haberine göre, Yunanistan’daki krizin Kıbrıs Rum kesimini derinden etkilediği, haziran ayı içinde Rum kesiminin kurtarma paketi için Euro Bölgesi’nin kapısını çalacağı iddia edildi.

Gazetenin haberinde Kıbrıs Rum kesiminin kurtarma paketi şemsiyesi altına alınmasının Euro Bölgesi’ni fazla etkilemeyeceği savunuldu. Euro Bölgesi’nde mali sıkıntıya düşen ülkeler için oluşturulan fonda biriken paranın, Yunanistan’a yapılacak yardım sonrasında 250 milyar Euro’ya ulaştığı belirtildi.

MERKEL’İN ÖNERİSİNE RET
Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Maliye Bakanı Wolfgang Schauble’nin, “İspanya’yı kurtarma paketi şemsiyesi altına alalım önerisi”, İspayol hükümeti tarafından reddedildi.

İspanya’da finans sektörünün çökmesinden endişe ediliyor. Geçtiğimiz hafta ülkenin en büyük bankalarından olan Bankia’yı iflastan kurtarmak için İspanyol hükümeti 19 milyar Euro yardımda bulunarak, kamulaştırmıştı. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Bankia’ya 19 milyar Euro aktarılmasının ardından, finans piyasasında yaşanan çalkantının önüne geçmek için, “İspanyol bankalarına hiçbir kurtarma olmayacak” açıklaması yapmıştı.

EURO’YA BİR DARBE DE GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERDEN
İngiliz Financial Times gazetesi de, Euro’ya bir darbenin de gelişmekte olan ülkelerden geldiğini belirtti. Euro’nun dolar karşısında son bir ay içinde yüzde 7 oranında değer kaybettiği belirtilerek, gelişmekte olan ülkelerin ihracat ve italatlarını Euro yerine dolarla yapmaya başladıkları vurgulandı. (ntvmsnbc)

1344970cookie-checkÇanlar Rum kesimi için çalıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.