Şanlıurfa’da olaylı maç

”Şanlıurfa GAP Arena Stadı”nda oynanan Şanlıurfaspor-Tokatspor maçının 73. dakikasında, konuk takımının 1-0 önde götürdüğü maçta, ev sahibi Şanlıurfasporlu Abdullah’ın ceza alanında düşürülmesinin ardından, hakemin devam kararı vermesi üzerine, taraftarlar maçın orta hakemi Ferhan Kestanlıoğlu’na tepki gösterip, sahaya yabancı madde atmaya başladı.

Aynı dakikalarda gelişen atakta Tokatspor takımı ikinci golü de atınca, olaylar artarak devam etti. Sahaya yabancı madde atılmaya başlanması üzerine orta hakem maçı durdurdu. Polis ekiplerinin aldığı önlemlerin ardından yaklaşık 6 dakika duran maç, daha sonra tekrar devam etti.

İlerleyen dakikalarda gol olmayıp, maçın 2-0 Tokat ekibinin lehine sonuçlanmasının ardından olaylar tekrar devam etti.
Sahaya pet şişe, koltuk parçaları ve çakmak gibi yabancı cisimler atıldığı olaylarda, atılan cisimlerin isabet etmesi sonucu bazı taraftar hafif şekilde yaralandı, kimi basın mensupları da olaydan zarar gördü. Orta hakeme tepki gösteren taraftarların taşkınlıkları stat dışında da devam etti. Polis ekipleri olayları önlemek ve taşkınlık çıkaran taraftarları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

Stadın çevresinde de taşkınlıklarına devam eden taraftarlar; polise, polis araçları, ambulans ve çevredeki bazı araçlara da taş attı.

Yaklaşık 50 dakika süren olaylarda çok sayıda taraftar gözaltına alınırken, bazı kişiler de yaralandı.
Stadın bazı camlarının da kırıldığı olayda, Vali Nuri Okutan ve Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar da olaylarda taraftarları sakinleştirmeye çalıştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Şanlıurfa Valiliği, TFF 2. Lig Yükselme grubunda oynanan Şanlıurfaspor-Tokatspor maçındaki olaylarla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını bildirdi.

727130cookie-checkŞanlıurfa’da olaylı maç

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.