Şanlıurfa’da patlama; 28 ölü

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 100’e yakın kişinin de yaralandığı ve can kaybının artmasından endişe edildiği kaydedildi. Saldırıda canlı bomba ihtimali üzerinde duruluyor.

Patlama saat 11.45 sıralarında, Kobani’nin yeniden inşası için bölgeye gitmek üzere Suruç’a geldiği belirtilen grubun toplandığı Amara Kültür Merkezi’nin bahçesinde meydana geldi.

Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İlk belirlemelere göre olayda 28 kişi hayatını kaybetti; 100’den fazla kişi de yaralandı. Yaralılardan bazılarının da durumu ağır.

Patlamaya parça tesirli bombanın yol açtığı iddia edilirken; görgü tanıkları ve Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, intihar saldırısı ihtimali olduğunu söyledi.
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki kültür merkezinin bahçesinde meydana gelen patlama öncesi çekilen fotoğraflar paylaşıldı.

Saldırının Kobani’nin yeniden inşası için bölgeye gitmek üzere Suruç’ta toplanan gençler olduğu belirtildi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre de korkunç patlama, grubun basın açıklaması yaptığı sırada meydana geldi.

İlçedeki kültür merkezinin önünde meydana gelen patlamanın hemen öncesine ait fotoğraflar da paylaşıldı.

Patlamadan hemen öncesine ait olan bu fotoğrafta gençler çay içerlerken ve basın açıklaması için hazırlık yaparken görülüyor.

“HEDEF KOBANİ’YE GİTMEK İSTEYEN GENÇLER”

NTV’ye konuşan gazeteci Fikret Bila, saldırının hedefinin Kobani’nin yeniden inşası için bölgeye gitmek isteyen gençler olduğunu kaydetti.

Saldırı sonrası güvenlik önlemlerinin artırılacağını kaydeden Bila, “Güvenli bölge talebi tekrar gündeme gelebilir. Sınırda yaşanan olaylar iç güvenliğini tehdit eden boyutlardaydı. Bu tür girişimler Türkiye’deki sosyal çatışmaları başlatmak için yapılmış olabilir” diye konuştu.

HDP’Lİ ÇELEBİ IŞİD’E İŞARET ETTİ

HDP Parti Meclisi Üyesi Orhan Çelebi, telefonla bağlandığı NTV canlı yayınında saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Saldırıyı kınadıklarını dile getiren Çelebi, IŞİD ve canlı bomba ihtimaline işaret etti. “Devletin ve IŞİD’in işbirliğiyle planlanan saldırıyı lanetliyoruz” diyen Çelebi şunları söyledi:

”Dün Rojava devriminin 3. yıldönümüydü. Devrimi kutlamak için Figen Yüksekdağ’ın katıldığı etkinlikler yapıldı. Kobani’nin yeniden inşasına yardım etmek için bölgeye geçeceklerdi. Basın açıklaması yapıldığı sırada bir patlama medaya geldi. Canlı bombanın neden olduğu bilgisi var. Patlama yerine halkın gelmesi engellendi. Alana gelmek isteyen kitleye gazla müdahale edildi. Hastaneye yoğun bir yaralı aktarımı söz konusu.”

1458200cookie-checkŞanlıurfa’da patlama; 28 ölü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.