Anmaya polis saldırısı

Ankara’da geçen yıl meydana gelen ve 102 kişinin hayatını kaybettiği, 391 kişinin de yaralandığı bombalı terör saldırısının yıl dönümünde, Ankara Garı önünde toplanmak isteyen gruplara polis müdahale etti.

Ankara Garı önündeki bombalı terör saldırısında ölenler için sabah anma töreni düzenlendi. Ankara Valisi Ercan Topaca ve beraberindeki heyet olay yerine gelerek patlamada hayatını kaybeden vatandaşların anısına olay yerine karanfil bıraktı.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Valinin açıklamasının hemen ardından polis anma etkinliğinin yapılacağı Gar meydanına giden gruplara müdahalede bulundu. Polis Talatpaşa Bulvarı üzerindeki gruba biber gazıyla müdahale etti. Ankara polisi daha önce yaptığı açıklamada kent genelinde geniş çaplı anma ve yürüyüşlerine izin verilmeyeceğini açıklamıştı.

CHP MİLLETVEKİLLERİ POLİSLE TARTIŞTI

Ankara’ da bir müdahalede Hipodrom caddesindeki Ulaştırma kavşağında yaşandı. Alana girmek isteyen aralarında CHP milletvekilleri Veli Ağbaba ve Ali Şeker’ in de olduğu gruba polis önce dağılın uyarısı yaptı. CHP milletvekilleri grubun alana alınması konusunda polis müdürleriyle tartıştı. Milletvekillerinin alandan ayrılmasının ardından polis gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

VALİ VE BERABERİNDEKİLER OLAY YERİNE KARANFİL BIRAKTI

Ankara Valisi Topaca, anma yerinde yaptığı konuşmada, kanlı saldırıda yaşamını yitirenler ile Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Durak Jandarma Karakolu önündeki kontrol noktasına bombalı terör saldırısında şehit olan asker ve sivil vatandaşları rahmetle andığını söyledi.

Topaca yaptığı açıklamada; “Bugün birkez daha geçen yıl yaşadığımız acıyı üzüntüyle hatırlıyoruz. Burada kaybetmiş olduğumuz vatandaşlarımızı ve dün aynı şekilde yaşadığımız büyük bir acı var. Askerlerimizi ve vatandaşlarımızı kaybettik. Şehitlerimize allahtan rahmet diliyoruz, milletimizin başı sağolsun diyoruz. Bu acıların biran önce dinmesini millet olarak hep birlikte temenni ediyoruz. Biz tabi gerek burada gar meydanında yaşanan terör saldırısını, gerekse ülkemizin değişik yerlerinde ve değişik zamanlarında yaşanan tüm terör saldırılarının menşeine, yapana, yaptıranına bakmaksızın tüm terör faaliyetlerini lanetliyoruz. Bu terörün tüm dünyada, bizim ülkemizde, insanların var olduğu her yerde durmasını temenni ediyoruz. Çağımızın önemli sorunlarından birisi terördür. Bizim ülkemizde bu konuda mücadeleler var. İnşallah bu konuda devlet olarak her türlü tedbiri aldık.Birkez daha şehitlerimizi rahmetle minnetle şükranla anıyorum. Dünkü yaşanan acı hadiseden dolayı milletimizin başı sağolsun” dedi.

KÜÇÜK GRUPLARIN ANMA ETKİNLİĞİNE İZİN VAR

Vali Topaca, Ankara Garı önünde küçük grupların anma etkinliği yapabileceklerini, bunun dışındaki programlara riskler olduğu düşüncesiyle güvenlik nedeniyle izin verilmeyeceğini bildirdi.

2016320cookie-checkAnmaya polis saldırısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.