Annan: Barış Gücü’nü uzatıyor

Annan, Güvenlik Konseyi’ne sunduğu bir raporda, ”Kıbrıslı Rumlar ile Kıbrıslı Türkler arasındaki güvensizliğin devam ettiğini” belirterek, Güvenlik Konseyi üyelerinden BM Kıbrıs Barış Gücü’nün görev süresini 6 ay uzatmasını istedi.


Raporunda, barış gücünde yüzde 30 oranında güç indirimi yapılmasına rağmen Kıbrıs’ta istikrarın korunduğuna dikkati çeken Annan, soruna kapsamlı çözüm bulmaya elverişli şartları geliştirmek ve adadaki ateşkesi devam ettirebilmek için barış gücünde daha fazla güç indirimi yapılmaması gerektiğini ifade etti.


Annan’ın raporu doğrultusunda Güvenlik Konseyi’nin daimi üyesi ve Kıbrıs’ın garantör ülkelerinden İngiltere tarafından hazırlanan ve barış gücünde güç indirimini öngören karar tasarısı geçen yılın ekim ayında konsey üyeleri tarafından oybirliğiyle kabul edilmişti.


Güvenlik Konseyi, bu kararla Kıbrıs Barış Gücü’nde görev yapan asker sayısını 1224’ten, 40’ı askeri gözlemci olmak üzere 860’a indirmiş, barış gücü bünyesinde görev yapan polis sayısını 45’ten 69’a çıkarmıştı.

680210cookie-checkAnnan: Barış Gücü’nü uzatıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.