‘Annan Planı’nda ısrar çözüm getirmez’

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile 21 Martta yeniden başlayacak görüşmelerde Türk tarafının Annan Planı’nda ısrarcı olması halinde kilitlenmenin aşılmasının kolay olmayacağını söyledi. 


AB zirvesi için Brüksel’de bulunan Hristofyas dün düzenlediği basın toplantısında, gerek Talat tarafından, gerekse de Türkiye’den, Annan Planı’nın masaya getirileceği yönünde açıklamalar olduğunu belirterek, ”bu açıklamaların taktiksel açıklama olmasını diliyorum” dedi. Hristofyas, ”Sayın Talat’ın bu tutumda ısrarcı olması halinde, kilitlenmenin aşılması kolay olmaz” diye konuştu. 


21 Mart görüşmesine tamamen iyi niyetli bir şeklinde gideceğini kaydeden Hristofyas, ”Sayın Talat’ın, uzattığım ele karşılık vereceğini ve sıkacağını umut ediyorum” dedi. 
     
”İZOLASYONLARIN KALKMASI YANLIŞ OLUR”


Hristofyas, KKTC’ye uygulanan izolasyonların kalkmasının yanlış olacağını AB Komisyonuna anlattığını da ifade etti.


Hristofyas, ”Komisyonun, Kıbrıslı Türklere sözde ambargonun kaldırılması yönündeki görüşünün yanlış olduğu yönündeki görüşümüzü, Komisyona samimiyetle bildirdik” diye konuştu. 


Kıbrıs Rum yönetiminin KKTC’ye ”yasal deniz ve hava limanları üzerinden ticaret yapma imkanı sunduğunu” söyleyen Hristofyas, ”ancak Türk tarafının bu amaçla yasal olmayan liman ve hava limanlarını kullanmak istemesinde neden ısrarcı olduğunu merak ediyorum” dedi. 

706900cookie-check‘Annan Planı’nda ısrar çözüm getirmez’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.